İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ), Cumhuriyetin 100’üncü yılında kente yeni ve planlı yatırım alanlarının kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor. İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, 30 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile tüzel kişilik kazanan Menemen Serbest Bölgesi’ni, “İZBAŞ’ın genişleme sahası olarak gördüklerini” belirterek, “Sınır komşumuz olan 1 milyon 500 bin metrekarelik bu arazinin İzmir ekonomisine kazandırılması için tüm planlamalarımızı yapıyoruz. İnşallah 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır planlı bir serbest bölgeyi ülkemize ve kentimize kazandıracağız.” dedi.
 “BUGÜN YATIRIMA AÇILSA, TALEBİ KARŞILARIZ”
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda süreç hakkında İzmirli sanayicilere bilgi veren Sevimli, kentteki OSB’lerin pek çoğunda satılık
sanayi parseli bulmanın imkânsız hale geldiğini, iki serbest bölgenin de tam doluluğa yakın seviyede olduğuna dikkat çekti. Tüm sanayi bölgelerinde yeni yatırım alanı ihtiyacının had safhaya yükseldiğini vurgulayan Sevimli, bu durumun kente yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar ile kapasite artışı düşünen sanayicilerin en önemli sorunu olduğunu kaydetti. İZBAŞ’ın sınır komşusu olan arazinin bugün yatırımcılara açılması durumunda, mevcut altyapılarının ek talebi rahatlıkla karşılayacak ve yatırımcılarla buluşturacak
kapasitede olduğuna işaret eden İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, şu değerlendirmeyi yaptı:


PLUG-PLAY KONSEPTİNE SAHİP SERBEST BÖLGE

“İzmir Serbest Bölgemiz 1 milyon 620 bin metrekare yüzölçümü ve 960 bin metrekare yatırım tahsis alanı ile hepinizin bildiği gibi şehrimizin en önemli üretim merkezleri arasında. 187 firmamızda, 5 binin üzerinde insanımıza iş ve aş sağlıyoruz. Doluluk oranımız yüzde 88 seviyesinde. Arıtma tesisimiz hazır. Elektrik ve doğalgaz altyapımız hazır. Kuzey İzmir Otoyolu’na 15 dakika, İzmir merkezine yarım saatlik mesafedeyiz. Aliağa Nemrut limanlarına ve İzmir Alsancak Limanı’na 30’ar kilometrelik mesafedeyiz. Ancak en az bunlar kadar önemli olan bir özelliğimiz daha var. Hatasız işleyen bir sistemimiz, yatırımcılarımızın talep ve beklentilerini en iyi şekilde anlayıp hızlıca proaktif çözümler üretebilecek profesyonellerden oluşan güçlü bir yapılanmamız ve hizmet kadromuz var. Örnekleri yurt dışında çok sayıda olan “Plug-Play”, yani “Tak Çalıştır” konseptine sahip bir genişleme alanını kısa sürede inşa edebilir ve siz kıymetli sanayicilerimizin hizmetine sunabiliriz. İhracat odaklı çalışan tüm sanayicilerimize Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bu müjdeleri vermeyi diliyoruz.”

SEVİMLİ’DEN YORGANCILAR’A MECLİS’TE ÖZEL TEŞEKKÜR
İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, rahatsızlığı nedeniyle Meclis toplantısına katılamayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’a teşekkür etti. Kendisinin İZBAŞ’ın genişleme planları ile ilgili olarak Yorgancılar’ı ziyaret ederek tüm süreçler hakkında kapsamlı bilgi sunduğunu belirten Sevimli, “Odamızda 13 yıl süre ile Yönetim Kurulu’nda birlikte keyifle görev yaptığımız Ender Başkanıma, İZBAŞ’ın genişleme sahası ile ilgili verdiği destek nedeni ile çok teşekkür ediyorum. Ender başkanımın, Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımın ve siz kıymetli Meclis Üyelerimizin destekleri ile inşallah, İzmir’imize yeni bir yatırım alanı kazandıracağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim