Biz Ocak ayında göreve geldik. Değişim ve gelişim sloganıyla göreve geldik. Bu altı ay sürecinde de değişim ve gelişim için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz yarı kamu kurumuyuz dolayısıyla bu tip yönetimlerin daha kurumsal olması gerekiyor. Komisyon başkanlarımıza, başkan yardımcılığı payeleri verdik bununla birlikte İzmir’in her semtinde, semt temsilcileri belirledik ve bu arkadaşlarımıza sorumluluklar yükledik. Semt temsilcilerimizden bize gelen bilgi ve öngörüler doğrultusunda Kuyumcular Odasındaki yönetiş biçimimizi sürekli dizayn ediyoruz. 
Birkaç düşünce ve projemiz var. Tüm çalışanlarımızı kayıt altına almak istiyoruz. Bu arkadaşlarımızla aramızda bir güven ortamı kurulması için çalışıyoruz. Yetki ve yeterlilik belgelerinin alınması için gerekli çalışmaları ve sınavlarını yapıyoruz. Bununla birlikte toptancı esnafının denetlenmesi çalışmalarını yapıyoruz. Ayrıca kurulan pırlanta laboratuvarı kuruldu, hem ürünün orijinalliği hem de sertifika değeriyle ölçü değerleri örtüşüyor mu şeklinde bakılıyor. Bu laboratuvar Türkiye’de üçüncü olması nedeniyle de son derece önemli. Hem vatandaşımıza hem de esnaf arkadaşlarımıza da ürünlerini denetlemek açısından kapımız açık.
Türkiye’de Anadolu insanının düğünlerde bir altın takma geleneği var. Bu gelenek kolay kolay bozulmaz. Ama tercihler değişiyor elbette. Çeyrek altın takmıyor da gram altın takılıyor, ya da onun da yarısı var. O takılıyor. Bu gelenek bitmez.


Şöyle bir algı var altın artınca kuyumcu köşeyi döndü deniyor. Halbuki bu yanlış. Beş kilo sermayesi olan bir kuyumcunun yıl sonunda yine beş kilo altını varsa vitrinde para kazanmış diyebilir miyiz? Altının çok yükselmesi kuyumcular için iyi bir şey değil. Daha çok yatırıma yönelik satışlar oluyor yükseliş dönemlerinde. Fiyatların artması vatandaşları uzaklaştırıyor hatta. Eskiden altın düştüğü zaman satışlar çoğalırdı, şimdi son altı yedi ayın en düşük seviyelerinde, tam bana göre alınacak zaman, yabancı paralara göre altın en güvenilir liman. Yıl sonuna doğru bu trend yukarı doğru çıkacaktır. 
33 başarılı fuar yapıyor İZFAŞ. Özellikle yeni dönemdeki arkadaşlar genç dinamik bir ekip. Bölgesel bir fuar yapılacaksa ben yokum dedim. Ancak uluslararası bir fuar olacaksa ben bu işe kafamı gövdemi koyarım dedim. Ayrıca biz fuarı da dışarda yapacağımız indirimlerle, kampanyalarla destekleyelim dedim. Bununla ilgili çalışıyoruz. Uluslararası ve ulusal fuarlarla çakışmayan bir tarih arayışındayız, bu süreçte kısa sürede sona erecektir.    

Editör: TE Bilişim