EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar asgari ücret ile ilgili yapılan artışın önemli olduğunu ancak enflasyon ve vergi dilimi konusunun da acil olarak çözümünün gerektiğini belirtti. 2023 yılı asgari ücret artışı konusu ile ilgili bir açıklama yapan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “2022 yılında büyük bir
fedakarlıkla asgari ücrete yıllık toplamda %80,8 gibi rekor bir artışın ardından, çalışan ücretlerinden asgari ücret kadar olan kısmına vergi muafiyeti getirilmesi ile enerji faturaları için yapılan yardımların SGK prim matrahından ve gelir vergisinden muaf tutulması son derece doğru adımlardı. Bugün de 2023 için %54,5 artış önemli bir orandır. Hayırlı olsun ” dedi.
Bu yüksek oranlara rağmen çalışanların yüksek enflasyon ortamının yarattığı gelir kaybı ile karşılaşılmaması açısından enflasyonla mücadelenin en önemli çözüm bekleyen konu olduğunu hatırlatan Yorgancılar “Gelir vergisi tarifesinin ilk basamak tutarındaki artışın asgari ücret artışının çok gerisinde kalması, refah kaybını önleyemiyor. Her geçen gün alım gücü azalmaya devam ediyor.O nedenle, mutlaka  vergi dilimleri asgari ücret artışı ölçüsünde yeniden belirlenmelidir. Ve belki de belli bir oranda sabitlenmelidir. Bu konuda da acil adım atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim