İzmir ekonomisindeki gelişmeleri 33 yıldır kamuoyuna aktaran Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, 33. Kuruluş yıldönümünü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, Denizli Pamukkale’de düzenlediği, “EMD İzmir Şubesi 33. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” organizasyonuyla kutladı.

Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Turgay Türker ve EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan, Denizli programlarında ilk olarak Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay, DGC olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

DGC Başkanı Muhammet Karaçay, EMD heyetine DGC yayını, “Gazeteciliğin El Kitabı” isimli kitapçığı ve DGC üyesi foto muhabirlerinin fotoğraflarını hediye etti.

EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, mesleki dayanışmaya büyük önem verdiklerini, bu nedenle Denizli’de ilk ziyareti DGC’ye yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

EMD Genel Başkanı Turgay Türker, Ankara’da TBMM, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı nezdinde mesleki konularda yaptıkları çalışmalar hakkında DGC Başkanı Muhammet Karaçay’a bilgi verdi ve önümüzdeki süreçte mesleki konularda ortak hareket etmek istediklerini aktardı.

Zeybekci’ye vefa ziyareti

EMD heyeti, Denizli’de ikinci ziyaretini Ekonomi Bakanlığı yaptığı dönemde Ankara ve İzmir’de, Ekonomi Muhabirleri Derneği ve EMD İzmir Şubesi üyesi ekonomi muhabirleriyle yoğun iletişim halinde olan Nihat Zeybekci’ye yaptı. Ziyarette, Türkiye ve dünya ekonomisindeki güncel gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, Nihat Zeybekci’ye Ekonomi Bakanlığı döneminde birlikte gerçekleştirdikleri toplantılardan birinde geçtiğimiz yıllarda vefat eden Foto Muhabiri Mesut Yeşil’in çektiği bir fotoğrafı hediye etti.

Pamukkale’de Adempira Thermal Oteli’nde düzenlenen, “EMD İzmir Şubesi 33. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” organizasyonunda konuşan EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, 1980’li yıllarda Türk ekonomisindeki liberalleşme ve ihracata dayalı büyüme modelinin benimsenmesi sonrasında, Türk basınında ekonomi haberlerinin öne çıktığını, 1987 yılında Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin Ankara merkezli kurulduğunu, EMD İzmir Şubesi’nin hikayesinin ise; 1989 yılında Gazeteci Macit Sefiloğlu’nun Kurucu Başkanlığında başladığını, 1994 yılında yaşanan ekonomik kriz sonrasında basında yaşanan kan kaybıyla birlikte EMD İzmir Şubesi’nin faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldığını kaydetti.

2006 yılında Gazeteci Sinan Doğan’ın ikinci kez EMD İzmir Şubesi’ni örgütlediğini vurgulayan Demircan, “Sinan Doğan’dan sonra sırasıyla Sedat Alp, Tolga Albay, Hicran Özdamar Yalçınkaya ve ben Murat Demircan 33 yıllık sürece katkı koyan başkanlar olduk. EMD İzmir Şubesi 171 üyesiyle İzmir basınında en etkin ve güçlü STK’lardan birisi konumunda. Önümüzdeki dönemde, İzmir ekonomi basınında çalışan meslektaşlarımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz, pandemi sonrasında üyelerimizin aileleriyle bir araya gelme arzusu vardı. Bu gece bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

EMD İzmir Şubesi’nin 33 yıllık tarihine katkı koyan 6 şube başkanına plaket takdim eden EMD Genel Başkanı Turgay Türker, gece de yaptığı konuşmada, “Hepimizin birbirini gördüğü ve birbirini kucakladığı bir törende bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. EMD yazılı olan ve olmayan yasaları ile asla hedeflerinden sapmadan yoluna devam etmektedir. 33 yılı geride bırakan EMD İzmir Şubesi’nin bu başarısında rol alan emeği geçen geçmiş dönem başkanlarımıza EMD Yönetim Kurulu adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.

EMD’nin Türkiye’nin ilk alan muhabirliği meslek örgütü olduğuna işaret eden Türker sözlerini şöyle tamamladı; “EMD’nin görevlerinden biri, halkın haber alma hakkını gözetebilmek için mesleğimizin gelişmesine katkı vermektir. EMD İzmir Şubesi, İzmirlilerin haber alma hakkına 33 yıldır büyük katkı sağlıyor. EMD İzmir Şubesi’ndeki meslektaşlarımıza EMD İzmir Şubesi Başkanımız Murat Demircan nezdinde teşekkür ediyorum.”

“EMD İzmir Şubesi 33. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlamasında, EMD Genel Başkanı Turgay Türker, EMD Genel Saymanı Güliz Demircan Yücel, EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Onur Kurulu üyeleri 33. Yıl pastasını birlikte kestiler.

EMD İzmir Şubesi üyesi gazeteciler ve aileleri Pamukkale gezilerinin ikinci günü, Pamukkale Hierapolis antik kentini, Pamukkale travertenlerini, Honaz Kaklık Mağarasını ve Türkiye’nin kumaş başkenti Buldan’ı ziyaret etti.

EMD İzmir Şubesi 33. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğine; Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Serbest Bölgesi İşleticisi A.Ş., İzmir Ticaret Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Aliağa Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Serbest Bölgesi İşleticisi A.Ş., Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş., Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Honaz Belediyesi, Ege Genç İşinsanları Derneği, İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği, İzmir Sanayicileri ve İşinsanları Derneği, İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, KFC Gıda, Savola Grup, İVA Natura, Buckin Coffee, Tombul Tarhana destek oldu.

Editör: TE Bilişim