Dolar ve Euro güne yükselişle başladı. Dolar güne 10,33 ile başlarken, Euro güne 11,70 ile başladı. Dolar kuru dün gün içerisinde 10,04 – 10,50 arasında hareket ederken, Euro 11,42 – 11,89 arasında dalgalandı. Dolar endeksi şu an için yüzde 0,06 yükselişle 95,86 seviyesinde yer alıyor. Euro/Dolar paritesi ise 1,1832 seviyesinde bulunuyor.

Dolar 10,59 seviyesine yükseldi, Euro 11,97 oldu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 18 Kasım Perşembe günü toplanacak. Doların 10 lirayı geçmesi öncesi ve sonrasında indirimin süreceğini bekleyen uzmanlar çoğunlukta olsa da, pas geçme ihtimalinin de gündeme geldiği belirtiliyor.
 
Tamamlanan piyasa anketleri PPK’da 100-150 baz puanlık indirimin olacağı beklentilerinin ağır bastığını gösteriyor.

ERDOĞAN: FAİZ BELASINI MİLLETİN SIRTINDAN KALDIRACAĞIZ

AK Parti Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizin sebep, enflasyonun netice olduğunu yineledi. Erdoğan, "Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Milleti faize ezdiremeyiz. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

Perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından daha fazla faiz indirimi adımı beklentisi Türk lirasındaki baskıyı artırırken ABD’de beklenenden iyi gelen perakende satışlar verisi ve FED üyesi James Bullard’dan daha hızlı tapering çağrısı doları küresel çapta güçlendiriyor.
 
Türk lirası dolara karşı yılbaşından beri neredeyse yüzde 29 değer kaybetmiş durumda. Liraya en yakın olan Arjantin pezosunun yıllık kaybı ise yüzde 16 seviyesinde.

Editör: TE Bilişim