Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın akşam saatlerinde ekonomiye ilişkin yeni adımlar atılacağını duyurmasının ardından 17,25 seviyelerinden 16,80 seviyelerine kadar düşen dolar/TL, gece boyu 17,22-17,23 seviyesinde dengelenendikten sonra bugün 17,20'lerde seyrediyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK ve SPK ekonomiye ilişkin atılacak yeni adımları açıkladı. 

Açıklanan kararlar;

- Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk lirası cinsi varlıkların teşvik edilmesi amacıyla Gelire Endeksli Senet GES) ihraç edileceğini açıkladı. Senetler, 3 ayda bir kupon getirili, asgari getiri garantisi ile getiri oranı ve vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecek şekilde duyuruldu. Gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi talep toplama işlemlerinin ise 15 Haziran'da başlayacağı belirtildi.

- BDDK, tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirledi.

- Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yurt içinde gerçekleştirilen halka arzlarda SPK tarafından tahsil edilen ücretlerde indirime gidildiğini duyurdu.

DOLAR/TL'DE SON DURUM

Ekonomi yönetiminin açıkladığı yeni adımlar sonrası döviz kurlarındaki dalgalı seyir bu sabah da sürüyor. Dün akşam kararlara ilk tepki olarak 16,75'e kadar çekildikten sonra yeniden 17,20'nin üzerini gören dolar/TL bugün 17,20'lerde seyrediyor.

Euro/TL ise 18,30 seviyesinden işlem görüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önlemler paketinin ardından bu sabah yaptığı yeni açıklamada serbest piyasa kurallarından taviz verilmeden TL kullanımını artıracak uygulamalara devam edileceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim