Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersaneler Komutanlığı’nda, işçilerle bir araya geldiği iftar programında konuştu. İşçilere seslenen Erdoğan, "Hayat pahalılığı sebebiyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir. İnşallah en kısa sürede telafi ederiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"1 Mayıs'ı kendi bayramım olarak da kabul ediyorum. Tershane işçilerimizle TÜRK-İŞ sendikamızın temsilcileriyle birlikte bu güzel 1 Mayıs akşamında iftar sofrasında buluşarak bu sevince ortak olmak istedik.

Sizlerin nezdinde insanlığın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük bir tatminsizlik bir karamsarlık hali aldı başını gidiyor. Halbuki elimizdeki şükredeceğiz sonra daha iyisi için çalışacağız. Bunun ne demek olduğunu en iyi siz Işçi kardeşlerim bilir. Dünyamız bir krizi içinde çırpınırken, biz enerjimizi yatırıma, istihdama, üretime, ihracata yönlendirdik.

Hayat pahalılığı sebebiyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir. İnşallah en kısa sürede telafi ederiz.

Uzaktan bakıldığında pırıl pırıl ışıldayan şehirlerin, her biri farklı ürünler çıkaran fabrikaların gerisinde binlerce insanın iş gücü vardır. Emek yoksa fabrika çarkları dönmez. İşte bu anlayışla hep çalışanların emeklerini alabilmelerini sağlayacak adımlar attık.

Türk ekonomisi ciddi sınamalardan geçiyor. Bu süreçte bir yandan istihdam alanlarını genişlettik bir yandan ücretleri artırdık. Herkesin insanca yaşayabilmesini sağlayacak adımlar attık. Asgari ücrette yüzde 50 üzerinde artış yaptık. Gelir ve damga vergilerini kaldırdık.

On yıl öncesine göre işçilerin ve kamu görevlilerinin sendikalaşma oranında yarı yarıya artış olmuştur. Değerli kardeşlerim sizler savunma sanayi alanında ter döküyorsunuz. Milletimizin güvenliği için çalışıyorsunuz. Gemi sanayi gibi hem emeğin hem de teknolojinin yoğun olduğu alanda Türkiye dünyada sayılı ülkelerinden biri haline geldi.

Şu an itibariyle yarı uçak gemimizi yaptık denize indirdik. İnşallah şimdi tamını yapacağız. O güne kadar durmak duraksamak yok. Bu duygularla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününüz ile Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbim hepinize mutluluk nasip etsin diyor, Allah'a emanet ediyorum."

Editör: TE Bilişim