SON MÜHÜR.COM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile gece yarısı görevden alınması, ekonomi çevrelerinde farklı tepkilere yol açtı. Ancak en sert tepki, Merkez Bankası’nın iki eski üst düzey yöneticisinden geldi. Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ve Merkez Bankası eski başkan Yardımcısı İbrahim Turhan, bu kararı twitter hesaplarından “Ekonomik intihar” olarak yorumladı.

İbrahim Turhan, “Bu ekonomik intihar” yazdıktan sonra şunları yazdı:

Sn. Naci Ağbal Merkez Bankası görevi ve konumu gereği cevap vermeye tenezzül etmez.

Bu karar; geçen üç yılda izlenen politikalar yüzünden bir Türkiye’ye eşit milli gelir kaybeden, fakirleşen bütün bir toplum aynı sıkıntıları bir daha yaşamasın diye alındı.

TL kazananlar adına...

Bu ilave sıkılaştırma ekonomi yönetiminin 2018-2020 arasındaki günahlarının bedelini ödemek anlamı taşıyor. Küresel piyasalarda yaşanan çalkantılardan TL’nin belirgin biçimde daha olumsuz etkilendiğini gören Merkez Bankası bütün dünyada yükselen faizlere tepki vermek zorundaydı.

Ekonomiyi bu hale getiren, “gazete” görüntüsü altında yayımlanan yarı-resmî bültenler üzerinden geçmiş yıllarda çekilen “operasyonlar”dı.

128 milyar rezerv şeffaf olmayan yollardan satılır, karşılıksız para basılır, 3 yılda ekonomi sadece %1,8 büyürken susanlardaki cürete bakın!

Kişi herkesi kendisi gibi bilirmiş...

Hayatlarında “operasyon” olmayan hiçbir şey kalmamış olanların böyle tepki vermeleri anlaşılabilir.

Ismarlama haberlerle tetikçilik yapanların anlayamayacağı bir şeydir;

Kamu görevi bilinci, sorumluluk duygusu, bağımsızlık, vicdan ve liyakat!”

“KENDİM ETTİM KENDİM BULDUM”

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da resmi Twitter hesabından “Ne diyelim? Kendim ettim kendim buldum. Ekonomik intihar” tepkisini verdi.

Editör: TE Bilişim