Bitcoin, 2020 yılının son çeyreğinde başlayan ralliyle beraber 14 Nisan 2021'de 64.854 dolar ile tarihi zirvesini gördü. Bu seviyenin ardından yönünü aşağı çeviren Bitcoin, bir süre 50-60 dolar bandında debelendikten sonra kayıplarını artırdı ve psikolojik destekleri bir bir aşağı kırarak 30 bin dolar bandına kadar çekildi. Kripto paralar için 'Kara Çarşamba'nın ardından tepki alımları görülse de bütün piyasanın aklında hep aynı soru var: Ayı piyasası geldi mi?

BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE ARTAN ENFLASYON PİYASALARI BASKILADI

ABD'de açıklanan yüzde 4.2 ile beklentilerin oldukça üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası, yaklaşık 7 aydır 'Boğa piyasası'nda olan Bitcoin, yönünü aşağı çevirdi. Enflasyon verisi, 'ABD'de beklenenden önce sıkılaştırma hamlesi gelebilir, piyasalarda likidite muslukları kısılabilir' algısıyla hemen hemen bütün varlık fiyatlarını olumsuz etkiledi.

DÜŞÜŞ ELON MUSK İLE DERİNLEŞTİ

Kripto paralara ilgisi olduğu bilinen TESLA CEO'su dünyaca ünlü milyarder Elon Musk'ın sosyal medya paylaşımları sonra Bitcoin, 50 bin dolar, ardından 40 bin dolar psikolojik desteğini aşağı çıkararak 30 bin dolara kadar düştü.

Bitcoin öncülüğündeki bu sert düşüş, Ethereum, Ripple, Litecoin, Binance Coin gibi coinlerin yanında hemen hemen bütün alt-coinlerde bir türbülans yarattı.

Editör: TE Bilişim