ABD Merkez Bankası (Fed), tahviller ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler de dahil olmak üzere yeni varlık alımlarını Kasım ayında yavaşlatmaya başladı. Bu sürece “konik” adı veriliyor. 

Bitcoin, bu yıl uzun bir süre boyunca değer kaybedebilir: Endişelendiren kripto para raporu - 2

Huobi Araştırma Enstitüsü, yeni raporunda, daralmanın bu yıl küresel likiditede azalmaya veya küresel ekonomiye pompalanan paraya neden olabileceği belirtildi. 

Bitcoin, bu yıl uzun bir süre boyunca değer kaybedebilir: Endişelendiren kripto para raporu - 3

"AYI PİYASASI" İLE KARI KARŞIYA KALACAK

Ayrıca, diğer birçok yüksek riskli varlık gibi, Bitcoin’inin de genellikle likiditedeki değişikliklere duyarlı olduğu aktarıldı. Bu nedenle Huobi, Bitcoin’in uzun süreli bir fiyat düşüşüyle ​​karşı karşıya kalacağı bir "ayı piyasası" ile mücadele edeceğini öngördü.

Bitcoin, bu yıl uzun bir süre boyunca değer kaybedebilir: Endişelendiren kripto para raporu - 4

Huobi, ek olarak, faiz oranlarındaki potansiyel bir artışın, Bitcoin dahil olmak üzere riskli varlıkların fiyatı üzerinde ek baskı oluşturmasının muhtemel olduğunu açıkladı.  Raporda, "Bitcoin amortisman olasılığı ortadan kaldırılamaz" denildi.

Bitcoin, bu yıl uzun bir süre boyunca değer kaybedebilir: Endişelendiren kripto para raporu - 5

HUOBİ DÜNYANIN EN BÜYÜK KRİPTO PLATFORMLARINDAN BİRİ

Diğer taraftan Hong Kong borsasında işlem gören Huobi’nin merkezi Seyşeller'de bulunuyor. Şirket,  sıklıkla günlük 1 milyar ABD dolarından fazla işlem hacmi işleyen, dünyanın en büyük kripto ticaret platformları arasında yer alıyor.

Bitcoin, bu yıl uzun bir süre boyunca değer kaybedebilir: Endişelendiren kripto para raporu - 6

"Küresel Blockchain Sektörüne Genel Bakış ve Trendler 2020-2021 Yıllık Raporu" (Global Blockchain Industry Overview and Trends 2020-2021 Annual Report) başlıklı rapor, Singapur Blockchain Derneği (Blockchain Association Singapore) ile iş birliği içinde yayınlandı.

Bitcoin, bu yıl uzun bir süre boyunca değer kaybedebilir: Endişelendiren kripto para raporu - 7

BITCOIN GEÇEN YIL DALGALI SEYRETTİ

Öte yandan, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 2021'de dalgalandı. Kasım ayında neredeyse 69 bin dolar ile rekor bir seviyeye ulaştı ancak o zamandan beri değer kaybetti. Bitcoin, son iki haftadır 40 bin dolar civarında seyrediyor.

Bitcoin, bu yıl uzun bir süre boyunca değer kaybedebilir: Endişelendiren kripto para raporu - 8

Bitcoin, bu yıl uzun bir süre boyunca değer kaybedebilir: Endişelendiren kripto para raporu - 9

Editör: TE Bilişim