Akaryakıt fiyatlarındaki indirim araç sahiplerini sevindirdi. Petrol ve dolar kurundaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Geçen ay, özellikle benzin ve motorin, bir fiyat artış telaşı ile ceplerini yakmaya başladı. Fakat fiyat indirimi, halkı biraz rahatlattı. Geçen hafta motorin iki haftada beş kat arttı. Artışla birlikte motorin litresi 30 TL oldu. Artan motorin fiyatlarına rağmen benzin fiyatları düşürüldü. 

Düşen ham petrol fiyatları akaryakıt fiyatlarının düşmesine neden oldu. Benzin ve motorinde indirim gerçekleşti. Uluslararası petrol piyasaları düştü. Irak'ın kargaşası yatıştı. Fed ve ECB'nin faiz artırımları mümkün oldu. Petrol fiyatları düşüyor. Ham petrol haftayı 93 dolardan kapattı.

Benzin Ve Motorin Fiyatları
Motorine geçen hafta 2,41 TL’lik indirim yapılmasının ardından önceki gün 69 kuruş zam yapılmıştı. Dün 77 kuruşluk yeni zamla beraber litre fiyatı 25,99 TL’ye çıktı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere ise motorine 1,14 TL indirim geldi.İndirimin ardından motorinin litresi İstanbul'da 24 lira 86 kuruşa, Ankara'da 24 lira 97 kuruşa, İzmir'de ise 24 lira 99 kuruşa geriledi.

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir'de benzin litre fiyatı 19.34 TL

İzmir'de motorin litre fiyatı 24.92 TL

İzmir'de LPG litre fiyatı 10,73 TL

Editör: TE Bilişim