Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre ; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dolar kurundaki yükselişi durdurmak için hayata geçirilen ve “bütçe üzerinde yaratacağı risk” nedeniyle eleştirilen “Kur Korumalı Mevduat” modelinin devam edeceğini söyleyerek, “Kur korumalı mevduatın geçtiğimiz cuma günü itibarıyla bütçeye toplam maliyeti 21.1 milyar TL. Biz eğer bu sistemi devreye sokmasaydık zararımız 411 milyar lira olacaktı” dedi.

AK Parti Kızılcahamam kampında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Nebati’nin, konut satışının yapıldığı internet sitelerinde sahte ilanlarla fiyatların “şişirildiğini” söyleyerek, “Şu ana kadar bu şekilde fırsatçılık yapan 65 bin kişi tespit edildi. Fırsatçılık yapanlardan bunun hesabını soracağız, onların canına okuyacağız” dediği de öğrenildi.

Bakan Nebati, AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda “ekonomi” başlığıyla düzenlenen oturumda ekonomideki son gelişmeleri anlattı.

Dolar kurundaki yükselişi durdurmak için hayata geçirilen ve “bütçe üzerinde yaratacağı risk” nedeniyle eleştirilen “Kur Korumalı Mevduat” (KKM) modelinin devam edeceğini söyleyerek, “Kur korumalı mevduatın geçtiğimiz cuma günü itibarıyla bütçeye toplam maliyeti 21.1 milyar TL. Biz eğer bu sistemi devreye sokmasaydık zararımız 411 milyar lira olacaktı” dedi.

Editör: TE Bilişim