Yabancıların Türkiye vatandaşlığına 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alarak hak kazanabilmesiyle ilgili tartışmalar üzerine, 13 Nisan'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında, “Vatandaşlık hakkı kazanmak için satın alınması gereken gayrimenkul bedelinin 400 bin dolara çıkarılması kararı alındı” haberleri medyada yer almıştı. arar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Karara göre vatandaşlık kanunundaki 250 bin ibaresi 400 bin ile değiştirildi. Mülk alanların taşınmazı 3 yıl boyunca satmaması şartı da bulunuyor.
Yönetmelik değişikliğinde kararın 1 ay sonra yürürlüğe gireceği ifade edildi.
Buna göre; en az 400 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alanlar ve kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş, en az 400 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarı peşin olarak yatırılan ve tapu siciline 3 yıl süreyle devir ve terkini yapılmayacağı taahhüdü şerh edilmek şartıyla noterde düzenlenmiş sözleşme ile taşınmazın satışının vadedildiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca tespit edilenler Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı kazanabilecek.
Ayrıca en az 500 bin dolarla bireysel emeklilik sistemine giren yabancıların da vatandaşlık alabilmesine ilişkin yönetmelik değişikliği yapıldı.
13 Nisan'da alınan kararın bekletildiği 1 ay boyunca emlak şirketleri zam beklentisini reklam aracı olarak kullandı. Limit artışı olacağı haberi, yabancılara konut satışını hızlandırmıştı.

Editör: TE Bilişim