Ekonomist Tuna Kaya, dolarda 17,17, gram altında ise 968 seviyelerine dikkat çekerek, bu rakamların aşılması durumunda beklediği finansal 'kıyamet'i anlattı.
Gazete Duvar'a konuşan Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, dolar ve gram altın için yeni tahminlerini paylaştı.Yükselişini sürdüren dolar uluslararası piyasalarda 15,87 liradan işlem görürken, gram altın ise 945 lira seviyesinde.

'GRAM ALTININ İKİ BACAĞI VAR' 

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda altın ve dolardaki 'direnç' seviyelerine dikkat çeken Tuna'nın öngörüleri şöyle:

"Gram altının iki tane bacağı var. Biri ons tarafı diğeri Dolar/TL bacağı. Dolardaki yukarı yönlü hareket gram altını destekledi. Önce 924 seviyesi aşıldı. Düşen trend kırıldı. Gram altında bizi bekleyen 968 seviyesi var. Bu, gram altında kritik seviye. 

968 seviyesi yukarı doğru aşıldığında 988 seviyesinde doğru yeni bir atak görebiliriz. Gram altın 940 seviyesinde kaldıkça bu seviye bu seviyeleri yoklayacaktır. Eğer bu durum olmazsa gram altında yeniden 924 seviyesine doğru bir geri çekilme yaşanacaktır.

Ons tarafında ise düşen trend vardı. Bu trend kırıldı. Ons altın yükselişini devam ettirecek. 2023 yılında ciddi yükselecektir. Bu da gram altın tutanları sevindirecektir.

DOLAR YENİ BARAJ

Dolar/TL yükselişini sürdürüyor. 16 seviyesinde doların kafasına vurmaya başladılar. 16 seviyesi yeni bir baraj mı? 15,70 ile 16 arasında tutunmaya başlayacak. 16 seviyesi yeni bir reaksiyon getirecek.


BU DURUM TL'Yİ ÖLDÜRÜYOR

Merkez Bankası'nın piyasayı sürekli fonlaması, zarar olarak görülüyor. Merkez Bankası arka kapıdan döviz satmaya devam ediyor.  Türkiye'de korkunç duruma geldi. Bu durum Türk lirasını öldürüyor, çöp haline getiriyor.

Dolar/TL'de yeni bir sınıra ulaştık. 16 seviyesi. Mayıs ayında kur 15-72, 16 seviyesine ulaşacak. 17 seviyesine de tırmanabilir. 

Şimdi dolarda 16 bariyerine geldik. Bu bariyerin aşılması sonrasında bizi 17,17 seviyesi bekliyor.

 Direnç bölgesi olarak daha önce burada takılmıştı. Bundan dolayı 17,17 seviyesinin üzerine çıkarsa o zaman kıyamet kopar, kur durdurulamaz olur. Bu noktada süper bono devreye girebilir. Eğer bu yıl seçim sürecine gidilirse süper bono rafa kaldırılabilir.

 Seçim yoksa kurda sert ataklar olur da 17,17 seviyesinin üzerine çıkarsa süper bono devreye girer. 

Süper bono, enflasyon garantili ve üzerine bir miktar faiz veriliyor. Bu yüzde 1 ila 3'tür. Bunu alanlar kendilerini bir şekilde enflasyondan koruyor. Yani TÜİK enflasyonundan kendini koruyor. Süper bono kurda gevşeme getirebilir. Yani kur 15 ,50 seviyesine düşürülebilir. Dolar kurunda 16 seviyesi kritik bir seviye."

Tuna Kaya geçen günlerde yaptığı paylaşımda, gram altının 2 bin lira seviyelerine gelebileceği iddiasında bulunmuştu.

Editör: TE Bilişim