Günümüzde her şey çok pahalı ve maaşlar yetersiz geliyor. Ek iş arayanlara öneriler hazırladık.

Koltuk temizleme hizmeti

Normal mesaili bir te çalışırken, mesai saatlerinizin dışında koltuk yıkayarak ek gelir elde edebilirsiniz. Özellikle koltukları yerinde temizleyerek nakliye, taşıma zorluğu, zaman kaybı vs. olmadan yıkayabilirsiniz.Profesyonel makinelerle bir koltuğu yerinde kısa sürede yıkayabilirsiniz. Üstelik bugün koltuk temizleme hizmeti için 100 ile 150 lira arası ücret alınıyor. 

Akşamları bebek bakıcılığı yapabilirsiniz

Çalışan ebeveynlerin bebekleri ve çocukları için bakıcı tutması zaten oldukça yaygın ve bilindik bir iş kolu. Fakat bu bakıcıların saatleri genelde ebeveynler işten gelince biter. İş sonrası bir etkinlikte ise ekstra bir bakıcı tutmak gerekiyor. Evli çift konser, tiyatro, yemek gibi etkinliklere giderken evde çocuklara bakması için birisi olması gerekiyor.Genelde üniversite öğrencilerinin yapmış olduğu bu iş oldukça iyi bir ek gelir sağlıyor. Üstelik genelde sadece 3-4 saatlik bir iştir.

İnternetten alım-satım yapmak

E-ticaret, artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Bu yüzden ticaret yapmak isteyen birinin ilk olarak el atması gereken yer internet ortamı. Kira, fatura gibi sabit maliyetlerin olmadığı internet ortamında size uygun fiyata verecek bir tedarikçi bulmanız yeterli olur.Dikkat etmeniz gereken şey ise, doğru kanalla, doğru insanlara, doğru malı ulaştırmak.Denemek ile kaybedeceğiniz hiçbir şey yok. Üstelik başarılı olabilirseniz, oldukça iyi bir gelir kaynağı olacaktır size. 

Akşam ve hafta sonu tamirciliği

Çalışanların çoğu tamir işleri için mesai saatlerinin dışında birini bulmak ister. Aksi gibi tamirciler ise mesai saatleri dışında pek hizmet vermez. Sadece bazı sektörlerde nöbetçi tamirciler olur.Eğer siz de mesai saatleriniz dışında ek bir gelir kaynağı arıyorsanız yatkın olduğunuz elektronik ya da mekanik ürünlerin tamirini yapabilirsiniz. İnternet gibi bir nimeti kullanarak bazı yerlere ilan verebilir ve reklamınızı yapabilirsiniz.Yapacağınız basit bir musluk tamiri için bile 50 lira verilen bu dönemde en iyi ek gelir yöntemlerinden biridir tamircilik.

Editör: TE Bilişim