Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Bölüm Kurulları, fakülte dekanlığına seçimlere katılmayan Prof. Dr. Pınar Acar’ın atanması üzerine toplantı yaptı. Dünkü toplantıda kurulların nasıl bir tutum geliştireceği tartışıldı. Toplantı sonunda bir de bildiri yayınlandı.

Eylül ayı başında yapılan seçimde oyların 90’ını Prof. Dr. Erkan Erdil almış ancak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yerine yönetimin adayı Prof. Dr. Pınar Acar'ı atamıştı.

Nurettin Öztatar'ın haberine göre, toplantı sonrası yayınlanan bildiride, öğretim üyelerini temsilen dört bilim insanının Acar’dan randevu talep ettiği ancak Acar’ın toplu görüşmeyi reddettiği belirtildi. Bunun üzerine Acar’ın, bölüm başkanları tarafından, 22 Eylül Çarşamba günü yapılacak olan Bölüm Kurulları’na davet edildiği ifade edildi. Kendisinin bu davete, 'bölüm başkanlarının dekanı toplantıya çağırmasının mevzuata aykırı olduğunu' belirten oldukça sert bir mesajla cevap verdiğinin anlatıldığı bildiride, dekanı istifaya davet metninin okunmasına oy çokluğuyla karar verildiği duyuruldu.

'FAKÜLTE MENSUPLARININ GÖRÜŞLERİNİ ÖNEMSEMEDİĞİNİZİ GÖSTERMİŞ OLDUNUZ'

İktisat Bölüm Kurulu, İşletme Bölüm Kurulu, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Kurulu ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Kurulu tarafından yayınlanan bildiride dekan adayı belirleme sürecinin fakülte mensuplarıyla iletişim içinde sürdürülmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekilerek, “Dekan Aday Tanıtım Paneline ve Eğilim Yoklamasına katılmadığınız halde doğrudan rektörlüğe adaylık başvurusunda bulunarak, biz fakülte mensuplarının görüşlerini önemsemediğinizi ve desteğimize ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüzü göstermiş oldunuz” ifadeleri yer aldı.

Bildiride atanmış dekan istifaya davet edilerek, “ODTÜ İİBF mensupları olarak, sizin fakültenin iradesine saygı göstererek görevi iade etmenizi ve dekanlıktan istifa etmenizi bekliyoruz ve talep ediyoruz” denildi.

Editör: TE Bilişim