Ertuğrul TURAN / Karşıyakalılara hiçbir gerekçe ve bilgi verilmeden okulun boşaltılarak yıkılmak istendiğini söyleyen Koç, öğrenci kaydı alınırken bu kararın verilmesinin manidar olduğunu söyleyerek, “Değerli Karşıyakalı hemşehrilerim, Temmuz ayının sonunda okula henüz 300 yeni öğrenci kabul edilmişken Milli Eğitim Müdürlüğü ani ve gerekçeleri net bir şekilde açıklanmayan bir kararla Atakent Anadolu Lisemizin boşaltılmasına ve yıkılmasına karar verdi. Okulda okuyan öğrenciler, velileri ve okulun öğretmenleri bu kararı tüm Karşıyaka halkı gibi ne yazık ki basından öğrendiler. Önceden hiç bir hazırlığı yapılmamış olan bu boşaltma kararının özellikle bu yıl üniversite sınavına girecek öğrenciler için ne kadar büyük sıkıntı ve mağduriyet yaratacağını anlamak çok zor değildir. Boşaltma ve yıkım kararının binanın depreme dayanıksız olmasından kaynaklandığı söylenmektedir. Ama bu testlerin ne zaman kim tarafınca yapıldığı hiç kimse tarafınca bilinmemektedir. Eğer yapıldıysa test sonuçları açıklanmamaktadır. Bu gizlilik neden?
 

MAĞDURİYET ÇOK BÜYÜK
Okula kayıt yaptıran ve kayıt yaptırmak isteyen ailelerin büyük mağduriyet yaşadığını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, şunları kaydetti: “Bu büyük mağduriyeti yaşayan öğrencilerimizin ve anne babalardan bu bilgiler neden saklanıyor? Okul binası 1991 yılında yapıldı ve yıllardır hizmet veriyor. 2 yıl önce büyük bir deprem yaşadı. Karşıyaka'da çok sayıda bina ağır ve orta derecede hasar almışken Atakent Anadolu Lisesi bu derece bir hasar almadı. Eğer bina depreme dayanıksız ise depremden hemen sonra neden boşaltılmadı? Biz burada tutarsız bir karar ve sorumsuz bir yönetim anlayışı görüyoruz. Karşıyaka halkı adına, okullarımızla ilgili ortaya koyduğunuz her türlü keyfi uygulamaya derhal son vermenizi talep ediyor ve sizi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Atatürk’ün şu sözünü hatırlatayım: “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, Eğitim ise öğretmene dayalıdır.” 

KARŞIYAKA’DA DEVLET OKULU KALMADI
Deprem nedeniyle ağır hasar alan kamu binalarının Karşıyaka’da alelacele yıkıldığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, "Hastanemizi yıktınız. Tapu dairemizi Alsancak’a taşıdınız. Adliyemizin bir bölümünü taşıdınız. Öğretmen evimizi tadilat gerekçesi ile talan ettiniz ve alakasız başka birilerine verdiniz. Tarihi tren istasyonumuzu restoran işletmesine verdiniz ama Karşıyaka halkına kültür tesisi olmasına izin vermediniz. Yaptığınız her türlü yanlışın hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır. Ama bugün mağdur ettiğiniz öğrencilerin yaşadıkları haksızlık hiç bir zaman telafi edilemeyecek. Atakent Anadolu Lisesi ve diğer okullarımızın ani ve keyfi kararlarla değil, öğrenciler mağdur edilmeden doğru düzgün planlama yapılarak yenilenmesini istiyoruz. Madem okulu yıkacaktınız, 300 yeni öğrenciyi neden aldınız? 1200 öğrenciyi, 1200 başka öğrencisi olan başka bir okula zorla tıkıştırarak sorumsuzluğunuzu örtemezsiniz. Öğrencilerin mağdur olmaması için gerekeni yapmak zorundasınız. Önce bu okulun yıkım kararının gerekçelerini şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşın. Eğer gerçekten yıkımı zorunlu ise, o zaman öğrencilerin eğitimi aksamayacak şekilde başka bir okula alın. Karşıyaka halkı adına, okullarımızla ilgili ortaya koyduğunuz her türlü keyfi uygulamaya derhal son vermenizi talep ediyor ve sizi sorumlu davranmaya davet ediyoruz.” dedi. 

KARŞIYAKA'DAN ELİNİZİ ÇEKİN

Son olarak Karşıyaka ve Atakent'e sahip çıkacaklarını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, şunları kaydetti: "Atakent bizim, Atakent’e velilerimizin sahip çıkması önemli. Bizler de sonuna kadar sahip çıkacağız. Karşıyaka’da devlet okulu kalmadı. Öğrencilerin eğitim hakkı alınıyor. Herkesin çocuğunu özel okula verme imkanı var mı? Böyle bir imkan olmadığı süre içerisinde devlet görevini yapmalı, devletin ana görevlerinden bir tanesi eğitim ve sağlık. Sosyal devletin ne önemli unsurlarıdır. Eşitlik hakları kesinlikle uygulanmalı. Keyfi okul yıkımları, keyfi bir şekilde o arsaların boş kalması herhangi bir süreç sonrasında nasıl bir karar vereceklerini kimse bilmiyor. Bostanlı’da okul alanında bir okul yoktu daha önce. Alman bankası KFW, Türkiye’ye hibe bir bağış yaptı. Özellikle sığınmacı vatandaşlar için. Bu sığınmacı vatandaşlara ‘herkese eğitim’ adı altında okullar yapmaya başladılar. Bu arsaların boş kalması acaba ileriki günlerde verdikleri taahhütleri yerine getirmek için mi? Bizim öğrencilerimizin eğitimi kısıtlanıp başkalarına mı eğitim verilecek? Hangi amaçla eğitim verilecek? Nasıl bir okul yapılacak? Bunların hiçbiri bilinmiyor. Bizler bu okullarımıza sahip çıkmalıyız, hastanemize sahip çıkmalıyız. Karşıyaka’nın üzerindeki kara bulutları çeksinler. Biz sonuna kadar direneceğiz, bunu herkes böyle bilsin.
Yaklaşık 5 bin civarında imza toplayıp Bakanlığa gönderdik. Biz bunların takipçisi olacağız. Emin olun CHP halkın partisi. Birlikte beraber yönetecek bir parti. Karşıyaka ve İzmir üzerindeki kara bulutları yok edinceye kadar mücadele edeceğiz. Bu vatan, bu bayrak bizim. Kimse elimizden alamaz. Başka düşüncesi olan da bu düşüncesini lütfen geri çeksin."

Editör: TE Bilişim