SON MÜHÜR - ZEYNEP GÜNAY

Pandemi koşulunda bu yıl da eğitim bir kayıp yaşadı. Cangı, eğitimin telafisinin olma ihtimaline ilişkin sorulara yanıt verdi:

“Öğretmenler fedakardır. Öğretmenlerimiz çocuklarımız için her şeyi yaparlar. Başkaları ‘yatarak para kazanıyorlar’ diyorlar ya, onu diyen insanlara bir gün öğretmenlik yapın tavsiyesinde bulunurum. Öğretmenlerimiz fedakardır, cefakardır. Öğretmenlerimiz öğrencisini özledi. Öğretmenlerimiz öğrencisine daha çok, daha iyi eğitim öğretim verebiliriz bunu özledi. Tabii ki bu noktada, yaz aylarında umarız bu aşılamayla birlikte tekrar bu yeşil renklere falan döneriz, normale dönebiliriz de yaz aylarında bunun telafisini yapabiliriz. Çocuklarımızı bir nebze kurtarabiliriz. Ve bunu tam olarak kurtarabileceğine çok inananlardan değilim ama zararın neresinden dönebilirsek kardır noktasında bu kayıpları telafi edebiliriz. Biz yeter ki devletimizden, bakanlığımızdan, doğru yönetsinler bizi. Doğru yönetsinler. Bilimsel eğitimden, akademik eğitimden, laik eğitimden vazgeçmesinler. Biz pandemide çocuklarımız daha iyi nasıl yetişsin mücadelesi verirken arka taraftan geleceği dernek ve vakıflarla protokol imzalayıp okullara, bu beyinlere sokmasınlar. Bakın, o kadar istemediğimiz şeyler oluyor ki, bilmem ne yarışması düzenlenecekmiş. Yahu çocuğun şu anda öğrenmeye ihtiyacı var, geleceğini sağlama alma adına öğrenmeye ihtiyacı varken biz okullarımızda bilmem ne vakfının Milli Eğitime yaptığı protokollarla uğraşıyoruz. Milli Eğitim Müdürleri çocukları seçmeli derslerde illaki işte şu dersleri seçeceksiniz, seçtireceksiniz diye müdürlere baskı yaptıklarını biliyoruz biz. Bundan vazgeçsinler. Bu ülkenin kurtuluşu bilimsel eğitimdir, laik eğitimdir, çağdaş eğitimdir, kamusal eğitimdir diyorum.”

8. VE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ OKULA NASIL GİDİP GELECEK?

“8. ve 12. Sınıflar okullarına nasıl gidip gelecek? Toplu taşıma da yasak. Acaba toplu taşıma yasak ama gerçekten ölüyor mu? Çocuklarımızı servise doldurup götürürüz yani. Hala servis hizmetleri devam ediyor. Bugün 8. 12. sınıf çocuklarımız, sınava hazırlanıyor diye bu eğitimi yüz yüze devam ettiriyoruz. Evet, haklı olabilir. Çocuklarımızın iyi yetişmesi açısından bunu normal karşılayabiliriz. Yahu o zaman, orada görev yapan öğretmenlerimiz bir an önce aşılayın arkadaşlar. Okullara böyle hijyen maddelerini sağlayın. Çocuklarımız, sadece hes koduyla girip çıkıyor. Belki okulda virüs kapacak çocuk ya. Böyle durumdayız. Bu çocukların geliş gidişlerini anne sağlasın, baba sağlasın, kendince sağlasın. Bunu düşünen mi var sanki? Servis de sağlasın. Birçok şeye göz yumuluyor zaten. Gidebilen gitsin, fırsat eşitliği mi var zannediyorsunuz? Bu ülkede fırsat eşitliği yok ki. Bizim ülkemizde zaten son iki yıldır fırsat eşitsizliği zirve yaptı artık. Gidebilen gitsin.”

Editör: TE Bilişim