Araçların ön camına sık sık taş veya benzeri nesneler çarpıyor. Sürücüler yollarda kedi ya da köpek gibi şehirlerde yaşayan hayvanlarla da çok karşılaşıyor.

Ancak ABD'de 21 Nisan'da annesiyle yola çıkan bir kadının aracına epey ilginç bir cisim çarptı: Kaplumbağa.

Daytona Beach News-Journal'ın haberine göre Florida eyaletinde yaşanan olaya karışan ikilinin isimleri açıklanmadı.

Çarpışmanın ardından kadın, aracı sağa çekip 911'i aradı. Daha sonra yoldan geçen başka bir şoförden camdan içeri neyin girdiğini bulmasına yardım etmesini rica etti. Bu sırada konuşulanlar 911 kayıtlarına yansıdı.

Kayıtlarda yardıma gelen kişinin "Burada bir kaplumbağa var" dediği, kadının "Bir kaplumbağa! Gerçekten bir kaplumbağa mı?" ifadelerini kullandığı görüldü.

Bununla birlikte kazaya karışan sürücü, ön cama çarpana kadar hayvanı görmediğini bildirdi. Başka bir aracın kaplumbağaya çarpıp havaya savurduğu düşünülüyor.

Öte yandan kaplumbağa camı kırıp ön yolcu koltuğundaki 71 yaşındaki annenin kafasına çarptı. Port Orange polisi sözcüsü Andre Fleeming, talihsiz kadının alnında yaklaşık 1,5 santimetrelik bir kesik olduğunu bildirdi.

Fleeming, hayvanın kazayı kabuğunda meydana gelen birkaç sıyrıkla atlattığını ve yakındaki bir ormana bırakıldığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim