"AŞILANMIŞ VE KORONAVİRÜS ATLATANLAR KABUL EDİLECEK"

Ramazan ayına sayılı günler kala Müslüman dünyasının gözü Suudi Arabistan’dan gelecek umre kararındaydı. Suudi Arabistan hac ve umre bakanlığı kararını açıkladı. Ramazan’dan itibaren sadece aşılanmış ya da koronavirüse yakalanıp iyileşen Müslümanlara umre izni verilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, umre için kabul edilecek kişiler, "aşının iki dozunu da yaptırmış kişiler", "aşının ilk dozunu yaptırması üzerinden en az 14 gün geçmiş kişiler" ve "koronavirüse yakalanıp iyileşmiş kişiler" olarak 3 kategoride değerlendirildi.

Yetkililer, sadece belirtilen kriterlere uyan kişilerin Mekke'ye kabul edileceği ve ibadetlerini gerçekleştirebileceğini açıkladı. Ayrıca bu kriterlerin Medine'de bulunan Hz. Muhammed Camii'ne yapılacak ziyaretleri de kapsadığı belirtildi.

Suudi Arabistan geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle hac vazifesi için ülke dışından hacı adayı kabul etmemişti.

KABE'YE ZİYARETÇİ SINIRI

Öte yandan Suudi Arabistan Ramazan'da Kabe'ye kabul edilecek ziyaretçi sayısını artırıyor. Ülkenin resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Mescid-i Haram'a günlük ziyaretçi sayısı umre için 50 bin kişiye, namaz kılanlar için de 100 bin kişiye çıkarıldı.

Editör: TE Bilişim