Kararın ilk alındığı günlerde basında yer alan konuyla ilgili haber ve yorumlar Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefon görüşmesinden sonra kesilmişti.

Ancak konu son günlerde hem basında yer alıyor hem de turizm ile ilgili kuruluşlar tarafından dillendirilmeye başlandı. Konuyla ilgili olarak resmi yetkililerden de bu yönde üstü kapalı açıklamalar yapılıyor.

Anketler

Bu arada daha önce çeşitli yayın organlarında halkın büyük bölümünün Türkiye’ye konulan charter yasağına karşı olduğuna ilişkin anketler yayınlanırken son günlerde halkın Türkiye’ye konulan uçuş yasağını desteklediğine ilişkin anketler yayınlanıyor.

Bu kapsamda kamuoyu yoklama kuruluşu Levada tarafından yapılan anket haberi basında yer aldı. 

Aankette Rusya yurttaşlarının vatandaşlarına Türkiye'ye uçuş yasağı hakkında ne düşündükleri soruluyor. Ankete katılanların yüzde 49'u yasağı desteklediğini beyan ederken, yasağa karşı çıkanların oranı yüzde 34 olarak belirtiliyor.

Anket sonuçları ile ilgili yapılan değerlendirmede haberleri televizyondan izleyen kitlede yasağa desteğin daha fazla olduğu belirtiliyor.

Ankete katılanların yüzde 41’i yasağa gerekçe olarak Rusya'nın Ukrayna'ya verilen destek nedeniyle Türkiye'yi cezalandırdığını söylüyor.

“Yaz sonu veya sonbahar”

Bu arada Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Yuriy Barzıkin Türkiye'nin Rus turiste açılacağı tarih olarak yaz sonu veya sonbahar olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Rus NSN radyosunda konuşan Barzıkin, tatil noktalarının açılmasının salgınla ilgili duruma bağlı olduğunu belirterek Türkiye, Tunus ve Yunanistan gibi Rusların gözde tatil destinasyonlarının Rus turistler için yaz sonunda veya sonbaharın başlangıcında açılabileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim