Hindistan'dan gelen helikopter kazası haberini uluslararası ajanslar son dakika ile dünyaya duyurdu. Ülkenin genelkurmay başkanının da düşen askeri helikopterde olduğu bilgisi Hindistan'da büyük bir şok etkisi yarattı. Kazada ölü ve yaralıların olduğu bilgisi gelirken Genelkurmay Başkanı'nın akıbeti henüz bilinmiyor. Öte yandan 8 gün önce de Azerbaycan'da aynı tip Rus helikopteri düşmüş 14 Azerbaycan askeri şehit olmuştu.

ÖNCE AZERBAYCAN'DA SONRA HİNDİSTAN'DA
Peş peşe düşen askeri helikopterlerde dikkat çeken detay
Önce Azerbaycan'da 8 gün sonra da Hindistan'da Rus Mi-17 tipi askeri helikopterler düştü. Azerbaycan'daki kazada 14 asker şehit olurken Hindistan'da ise düşen helikopterde Genelkurmay Başkanı'nın da olduğu öğrenildi. Yaklaşık bir hafta arayla yaşanan iki büyük helikopter kazasında aynı tip Rus helikopterinin düşmesi dikkat çekti.

ABDULLAH AĞAR DİKKAT ÇEKTİ
Peş peşe düşen askeri helikopterlerde dikkat çeken detay
Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar sosyal medya hesabından bu duruma işaret etti ve şunları kaydetti: Hindistan Genelkurmay Baş Bipin Rawat'ı taşıyan Rus menşeili Mi-17V5 tipi helikopter bugün Tamil Nadu eyaletinde düştü. Genkur Baş ve eşi dahil 9 kişi yaşamını yitirdi. Suikast şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

Peş peşe düşen askeri helikopterlerde dikkat çeken detay
Benzer bir Mi-17 Azerbaycan’da düşmüş, 14 kardeşimiz şehit düşmüştü.

Editör: TE Bilişim