Bennett görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Benim niyetim dostum Yair Lapid ile bir ulusal birlik hükümeti kurmak. Tanrı izin verirse böylece ülkenin kontrolsüzce yuvarlanmasını durdurabilir ve İsrail'i tekrar İsrail yapabiliriz" dedi.

Bennett ile Lapid arasında görüşmelerin sürmesi beklense de anlaşmanın yakın olduğunun açıklanması yıllardır kurulan ittifaklara rağmen iktidarını korumayı başaran Binyamin Netanyhu'ya büyük bir darbe oldu.

Bennett'in konuşmasından dakikalar sonra sinirli bir ifadeyle konuşma yapan Netanyahu, "O yüz yılın dolandırıcılığını yaptı" ifadelerini kullandı. Netanyahu, Bennett'in sağ seçmene ihanet ettiğini iddia etti. Aşırı sağcı siyasetçi eskiden Netanyahu'nun danışmanlığını yapıyordu.

The Guardian'ın aktardığına göre Batı Şeria'nın büyük bir bölümünü ilhak etmek isteyen Bennett, ideolojik olarak seküler Lapid'den çok Netanyahu'ya yakın. Yerel basına göre koalisyon resmileşirse dönemin ilk 2 yılı Bennett, son iki yılı da Lapid başbakanlık yapacak. 

Eğer Lapid 3 gün içinde yeterli oylara sahip partileri toplayıp Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'e giderse, Knesset'te koalisyonun kurulması için bir oylama yapılacak.

Editör: TE Bilişim