ABD'nin nükleer silahlar anlaşmasından çekilmesiyle son yıllarda hipersonik füzeler ve nükleer su altı drone'ları test eden Rusya, bu kez Karadeniz kıyısında gövde gösterisi yaptı.

Milliyet'te yer alan bilgilere göre Rus ordusu, geçen hafta Baltık Denizi ve Beyaz Deniz'de gerçekleşen tatbikatta 'Thundering' savaş gemisinden Poliment-Redut füzelerini ateşledi.

Karadeniz'de uçan tank: İçindeki askerlerle iniş yapıp, ateş etti - 3

Füze denemelerinin görüntüleri dünyada büyük ses getirdi, tatbikatta ayrıca Rusya lideri Vladimir Putin'in en çok övündüğü Zirkon füzesi de gemiden fırlatıldı.

Karadeniz'de uçan tank: İçindeki askerlerle iniş yapıp, ateş etti - 4

Dünya medyasında manşetten verilen yeni görüntülerin adresi ise, Karadeniz. Rusya uçabilen ve yüzebilen tankı Sprut-SDM1'i Karadeniz kıyısında test etti.

Karadeniz'de uçan tank: İçindeki askerlerle iniş yapıp, ateş etti - 5

Rostec tarafından paylaşılan video kaydında, Sprut-SDM1 tankının savaş uçağından paraşütle bırakıldığı görülüyor. Paraşütteki tankın içinde üç askerin bulunduğu açıklandı.

Karadeniz'de yapılan yüzme testinin de başarıyla sonuçlandığı duyuruldu. Test sırasında 18 ton ağırlığındaki tankın birçok kez ateş açtığı görüldü.

Rostec şirketi, tankın sert kış koşullarına uygun olup olmadığını 2021'in başında test edecek. Şirketin beklentisi, eksi 40 derecede tankın başarıyla sınav vermesi.

Karadeniz'de uçan tank: İçindeki askerlerle iniş yapıp, ateş etti - 8

Rusya'nın yeni muharebe tankı Sprut-SDM1'nın ateş gücü yine Rus üretimi T-90 tanklarıyla karşılaştırılıyor. Tank aralarında füzelerin de bulunduğu 40 silah taşıyabiliyor.

ABD ordusu benzer bir testi tanıtımı Vietnam Savaşı sırasında yapılan M551 Sheridan isimli tankla daha önce gerçekleştirmiş fakat karşılaşılan sorunlar nedeniyle projeyi 2004 yılında rafa kaldırmıştı.

Rus ordusu, sonbaharda arka arkaya füze testleri gerçekleştirdi. Görüntüler Rusya Savunma Bakanlığı'nın televizyon kanalı Zvezda TV'de yayınlandı.

Karadeniz'de uçan tank: İçindeki askerlerle iniş yapıp, ateş etti - 11

Anti-balistik füze sistemi bir önceki denemede olduğu gibi Kazakistan'daki Sarı Şagan üssünden ateşlendi, Savunma Bakanlığı testin başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Karadeniz'de uçan tank: İçindeki askerlerle iniş yapıp, ateş etti - 12

Rus Uzay Hava Kuvvetleri'nden Korgeneral Andrei Demin, testte hedefini vuran yeni füze savunma sisteminin hava saldırılarından korunmak için tasarlandığını söyledi.

Rus medyası, füzenin saniyede dört kilometre hıza ulaştığını duyurdu. Yayınlanan görüntülerde füzenin göz açıp kapayıncaya kadar gökyüzünde kaybolduğu görüldü.

Rusya, geçen ay da henüz adı duyurulmayan bir füzenin test görüntülerini yayınlamıştı. Rusya Uzay Hava Kuvvetleri, Kazakistan'daki Sarı Şagan poligonunda ateşlenen anti-balistik füzenin başarıyla test edildiğini ve hedefin vurulduğunu açıklamıştı.

Karadeniz'de uçan tank: İçindeki askerlerle iniş yapıp, ateş etti - 15

Uzay Hava Kuvvetleri anti-balistik füzeler komutanı tümgeneral Sergey Grabçuk, özel görüntüleri servis edilen bir dizi testin güvenli bir şekilde yapıldığını söylemişti. Rus medyası, söz konusu Sara Şagan üssünde son olarak 2 Temmuz 2019 tarihinde bir füze denemesi gerçekleştirildiğini bildirmişti.

Modernizasyona giden Rusya Uzay Hava Kuvvetleri, 2020 yılı sonuna kadar son model yaklaşık 100 savaş uçağı ve helikopteri teslim alacak. Söz konusu uçaklar arasında Su-35S, Su-30SM, Su-34 jetleri, Il-90MD-90A kargo uçağı, Ka-52, Mi-28N, Mi-35M muharebe helikopterleri ile Mi-8AMTSh ve Mi-26T nakliye helikopterleri var.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı, bu sabah ise ülkenin güneyindeki Orenburg'da test edilen bir İskender füzesinin video kaydını paylaştı.

Karadeniz'de uçan tank: İçindeki askerlerle iniş yapıp, ateş etti - 18

Rusya lideri Vladimir Putin, Zafer Günü'yle birlikte en büyük geleneksel askeri törenlerinden biri olan Deniz Kuvvetleri Günü'nde St Petersburg'a gitmiş ve Rus ordusu bir gövde gösterisine imza atmıştı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, St. Petersburg'daki törende 46 savaş gemisi ve 4 bin askerin yer aldığını bildiriyor

. Rusya'nın Avrupa'daki toprağı Kaliningrad'da ise, Baltiysk kenti açıklarında anti denizaltı gemisi Aleksin peş peşe füzeler fırlattı.

Karadeniz'de uçan tank: İçindeki askerlerle iniş yapıp, ateş etti - 21
Rusya tarafından altı yıl önce ilhak edilen Kırım'daki törenlerde ise, suda ve karada gidebilen zırhlı personel taşıyıcılar dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim