Oyuncu Johnny Depp, eski eşi oyuncu Amber Heard'e açtığı karalama davasını kazandı. Popüler kültürün gündeminde geniş yer tutan karalama davası, altı haftanın sonunda jürinin kararını vermesiyle sona erdi. 

Johnny Depp, kendisi hakkında 2018 yılında ilişkide şiddet gördüğü iddiasını içeren bir makale yazan eski eşi Amber Heard'e açtığı karalama davasını kazandı. Jüri, Amber Heard'ün evlilikle ilgili iddialarının "yanlış" olduğuna ve karalama içerdiği sonucuna vardı. Jüri aynı zamanda Heard'ün "kötü niyetle hareket ettiği" sonucuna vardı.

Jüri, Amber Heard'ün Depp'e 15 milyon ödemesine karar verdi.

Davayı kaybeden Amber Heard bir açıklama yayımladı. Heard, verilen karardan hayal kırıklığına uğradığını belirterek "Elimizdeki kanıt dağının eski eşimin orantısız gücü ve etkisi karşısında duracak kadar yeterli olmaması kalbimi kırdı" dedi. Heard, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kararın başka kadınlar için ne anlama geleceğini düşünmek daha çok kalbimi kırıyor." dedi.

Öte yandan juri, Amber Herad'ün de, Johnny Depp'in avukatı Adam Waldman üzerinden karalandığına ilişkin 3 suçlamadan birini kabul etti. Bu gerekçeyle Depp'in de Heard'e 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi

Editör: TE Bilişim