Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen ülkelerden Hindistan'da günlük vaka sayısında 386,829  ile yeni bir rekor kırıldı.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 386,829 vaka tespit edildi, virüs nedeniyle 3,501 kişi hayatını kaybetti.

ABD'DEN VATANDAŞLARINA HİNDİSTAN'DAN AYRILMA ÇAĞRISI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Twitter'da yaptığı paylaşımda, en yüksek seviye olan 4. Düzey Seyahat Tavsiyesi ile salgın nedeniyle vatandaşlarına Hindistan'dan bir an önce ayrılmaları ve bu ülkeyi ziyaret etmemeleri çağrısı yaptı.

Bakanlık paylaşımında, Hindistan'daki Kovid-19 hastalarının ilaca erişiminin ciddi şekilde kısıtlı olduğu vurgulandı.

SALGININ ORTASINDA YEREL MECLİS SEÇİMLERİ

Bu arada Hindistan'ın 90 milyon nüfuslu Batı Bengal eyaletinde vatandaşlar, yerel meclis seçimi için Kovid-19 salgını önlemleri çerçevesinde sandığa gitti.

Seçimde siyasi partiler 294 sandalyeli yerel mecliste çoğunluğu elde etmek için yarışıyor.

Eyalette 2016'daki seçimde "All India Trinamool Congress", 211 sandalyeyi alarak yerel mecliste çoğunluğu sağlamıştı.

KREMANTORYUMLARIN ÖNÜNDE AMBULANS KUYRUĞU

Solunum cihazına bağlı hastalar için oksijen temin edilmesinde sıkıntılar yaşanırken, krematoryumlarda yer kalmaması nedeniyle cansız bedenler kentlerdeki geçici mekanlarda yakılıyor.

Oksijen tedarikinin kısıtlı şekilde sürdürüldüğü, günlük ölüm sayısında rekor üstüne rekor kırılan Hindistan'da krematoryumlar da aralıksız bir şekilde çalışıyor.

AÇIK ALANLARDA YAKMA İŞLEMİ

Krematoryumların yetersiz kalmasıyla hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri, açık alanlara kurulan derme çatma krematoryumlarda da yakılmaya devam ediliyor.

Cenazeleri taşıyan ambulanslar da krematoryumların önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Editör: TE Bilişim