Daha önce Yunanistan'a 9,4 milyon dolarlık savaş gemisi ve modernizasyon satışı yapan ABD, 2 gün önce Başbakan Miçotakis'i ziyaret ettiğin Yunanistan'a F-35 satışı yapılacağını duyurmuştu. 

YUNANİSTAN F-35 ALACAK 

Yunanistan 3,5 milyar dolar ödeyeceği 20 adet F-35 savaş uçağını 2030'un başlarında hava kuvvetlerine katmayı planlıyor. 

Diğer yandan ABD yönetimi Yunanistan'a yaptığı satışlar dışında hediyeler göndermeye de devam ediyor. 

10 MİLYON DOLARLIK HEDİYE 

ABD'nin Atina Büyükelçiliği sosyal medya hesabından Yunanistan'a 10 milyon dolar değerinde yeni 6 adet şişme özel harekat botu hediye edildiği bildirdi. 

ABD'NİN ÜSSÜ OLMAYI ÖNEMLİ KABUL EDİYORLAR 

Yunanistan merkezli Hellas Journal haberinde, ABD'nin yeni Atina Büyükelçisi George James Tsunis'in resmi hesabından yaptığı paylaşımdaki, "iki ülke deniz kuvvetlerinin işbirliği için önemli yatırım" sözlerini Miçotakis'in ABD Kongresi'nde yaptığı skandal açıklama sonrası ABD ile Yunanistan arasında yürütülen işbirliği açısından önemli olduğuna dikkat çekti. 

MİÇOTAKİS TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI 

Miçotakis, Kongre'deki konuşmasında, NATO'nun güneydoğu kanadında bir kriz ihtimalinden bahsederek Türkiye'yi Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya benzeten Miçotakis, "NATO'nun ihtiyaç duyduğu son şey, Ukrayna'nın Rusya'yı yenmesine yardım etmeye odaklandığımız bir zamanda, NATO'nun güneydoğu kanadındaki bir başka istikrarsızlık kaynağıdır" ifadeleriyle doğrudan Ankara'yı hedef aldı ve silah satış kararları verirken bunun dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim