"Çinli bilim insanları son 6 yıldır koronavirüs dahil biyolojik ve genetik silahlar üzerinde araştırmalar yürütüyor." Bu iddia Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen yeni belgelere dayandırılıyor. Habere göre, 2015'ten beri sars koronavirüslerinin askeri potansiyelini değerlendiren Çin, bu projeyi olası bir "3. Dünya Savaşı" senaryosu için hazır tutuyor. Söz konusu belgelerde bu proje bir savaş durumunda 'zaferin temel silahı' olarak adlandırılıyor ve detaylı incelemeler sunuyor. Belgelerde 3. Dünya Savaşı'nın beklenenin aksine kimyasal ve nükleer silahlarla değil, biyolojik silahlar ile yapılacağı tezi yer alıyor.

The Australian gazetesinin haberinde ise Halk Kurtuluş Ordusu'nda görev alan bilim insanlarının hazırladığı dosyada, hastalıkların 'daha önce hiç görülmemiş bir şekilde' silah yapmak için manipüle edilmesini incelediği iddiası yer alıyor. Belgelerde biyolojik silahların maksimum etkiyi göstermesi için gereken koşullar da özetleniyor. Belgelerde "biyolojik saldırı gece veya şafak vakti sabit rüzgar yönü olduğu zamanda yapılmalı" ifadesi yer alıyor.

Bu iddialar "Koronavirüs laboratuvar yapımı mı?" sorusunu yeniden gündeme getirdi. Bölgede incelemelerde bulunan Dünya Sağlık Örgütü, bu ihtimalin son derece düşük olduğunu açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim