Tawazun Ekonomik Kalkınma Birimi İcra Kurulu Başkanı Matar Ali Romaithi ve MBDA Grup İhracat Satış Direktörü Florent Duleux, belgeyi bu yılki IDEX fuarında Tawazun CEO’su H.E. Tareq Abdulraheem Al Hosani ve MBDA CEO’su Eric Béranger’in huzurunda imzaladı.

Sözleşmedeki amacın, Tawazun ve MBDA arasında uzun vadeli bir ortaklık oluşturarak SmartGlider akıllı mühimmatının, tasarımdan üretim aşamasına kadar geliştirilmesini sağlamak olacağı açıklandı.

Sözleşme detaylarına göre; çoğunluğu Tawazun’dan olmak üzere, her iki taraftan da ortak bir mühendis ekibi geliştirme çalışmalarından sorumlu olacak. Kurulan ekip, MBDA’nın Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) kurulan ilk bölgesel Füze Mühendisliği Merkezi’nden faaliyet gösterecek.

MBDA introduces the SmartGlider family of weapons - MBDA

İmzanın ardından Tawazun Ekonomik Kalkınma Birimi İcra Kurulu Başkanı Matar Al Romaithi şu açıklamalarda bulundu: “MBDA ile önemli ölçüde büyüyen ilişkimizden memnunuz. Bu anlaşma, teknolojik olarak gelişmiş savunma ürünlerinin ortak geliştirme ve ortak üretim alanlarını genişletmemize ve artırmamıza olanak tanıyacak. MBDA ile işbirliği yapmak, BAE’deki savunma ve güvenlik endüstrilerinin gelişimine katkıda bulunma, ulusal yetenekler inşa etme ve yerel tedarik zincirlerinin büyümesini destekleme taahhüdümüzü pekiştirecektir.”

MBDA CEO’su Eric Beranger: “Uzun süreli müşterilerimizden biriyle yerli savunma sanayilerini büyütme hırslarını destekleyen ve olağanüstü bir yeni nesil silah sisteminin geliştirilmesini sağlayan bu benzersiz iş birliğine başlamaktan mutluluk duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

Editör: TE Bilişim