NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç’e yaptığı ziyaret kapsamında Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurularını ve Türkiye’nin sunduğu güvenlik şartlarını değerlendirdi. Stoltenberg, Türkiye’den meslektaşları ve yetkililerle ileriye dönük atılacak adımlar hakkında yakın temas halinde olduğunu belirtti.

FİNLANDİYA VE İSVEÇ İTTİFAKA DAHİL 
Basın toplantısında konuşan Stoltenberg, “Türkiye, NATO müttefikleri, AB ve İsveç tarafından terör örgütü olarak tanımlanan PKK ile mücadelesi de dahil olmak üzere bazı endişelerini dile getirdi. Bu nedenle, önümüzdeki yol hakkında sizinle ve meslektaşlarımızın yanı sıra Finlandiya ve müttefikimiz Türkiye ile yakın temas halindeyim. Ekibim ayrıca Türkiye'nin endişelerini hızla gidermek, İsveç ve Finlandiya'nın ittifaka dahil olması konusunda ilerlemek için tüm ülkelerden yetkililerle yakın diyalog içindedir” dedi.


“İSVEÇ, TÜRKİYE’NİN ENDİŞELERİNİ GİDERMEYE HAZIR”
Stoltenberg, İsveç’in Türkiye’nin endişelerini giderme konusunda hazır olduğunu belirtmesini olumlu karşıladığını ifade ederek, “İsveç hükümetinin Türkiye'nin endişelerini gidermeye hazır olduğunu teyit etmesine sevindim. İsveç'in terörle mücadele ile ilgili mevzuatı şimdiden değiştirmeye başlamasını memnuniyetle karşılıyorum. İsveç, NATO'nun komşusu ve yakın dostumuzdur. Aynı değerleri paylaşıyoruz ve Rusya'nın saldırgan eylemlerinin zorluklarını paylaşıyoruz. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurma yönündeki egemen kararını memnuniyetle karşılıyorum. Bu, güvenliğimiz için kritik bir zamanda tarihi bir adımdır” diye konuştu.

Kaynak: dha