Sevginin en güzel yaşandığı topraklardayız. İzmir çağlar boyu birçok aşka tanık olmuş... İzmir’in kızları ve delikanlıları çok farklıdır. Yaşadıkları aşklar efsaneleşmiş ya da efsane isimler tarafından hikaye edilmiştir. İzmir aşkın şehridir adeta…

Topraktan ilham alın…

Bunlardan en önemlisi İzmir’de yaşadığı bilinen Homeros’un yazdığı destandır. İlyada destanı İzmir’den aldığı ilhamla yazılmıştır. Aşk uğruna iki ülkenin savaşını anlatır.  Aslında bir kadın uğruna iki erkeğin savaşıdır. “Savaş mı?”, “Aşk mı?” ön plandadır bilinmez iç içe geçmiştir adeta… Savaş meydanında aldığı mızrak darbesiyle ölüme uzanan savaşçının aklından geçen cümlede olduğu gibi; “Şu an gül yüzlü karıma, akbabalardan daha uzağım…”

Bir şiirdir İzmir…

Homeros dışında da bu topraklarda doğup, şiirleriyle, hikayeleriyle aşkı çok güzel anlatmış birçok sanatçıyı sayabiliriz. Örneğin Attila İlhan şiirleriyle birçok kalbi kazanabilirsiniz.

“Ben sana mecburum bilemezsin/Adını mıh gibi aklımda tutuyorum/ Büyüdükçe büyüyor gözlerin/Ben sana mecburum bilemezsin/İçimi seninle ısıtıyorum.” Bir başka şiirinde ise ayrılığında sevdaya dair olduğunu anlatır. “… Tedirgin gülümser/Çünkü ayrılıkta sevdaya dahil çünkü, ayrılanlar hala sevgili/Hiçbir anı tek başına yaşayamazlar/Her an ötekisiyle birlikte her şey onunla ilgili…”

Yaşayan sairlerimiz; Ünal Ersözlü bir aşk adamıdır. Tuğrul Keskin’de sevgiyi güzel anlatır.

Sevmek mi? Sevilmek mi?

Fuzuli’ye “Sevmek mi güzel yoksa sevilmek mi?” diye sormuşlar “Sevmek” demiş. “Çünkü sevildiğinden hiçbir zaman emin olamazsın” Bana göre her ikisi de çok güzel, hem sevip hem de sevilirseniz o zaman aşk olur zaten… Siz sevdiğiniz en güzel şekilde belli edin… Sizin için parlayan gözlere “Seni seviyorum” demeyi ihmal etmeyin.

Sevgililer Günü sevdiğinize bu sanatçılardan birkaç satır okumak bile çok özel bir hediyedir. Kendi el yazınızla yazacağınız bir şiir en pahalı yüzükten daha etkili olabilir. Hele yanında birkaç kır çiçeği muhteşem olacaktır. Çiçek dedim de pazarda karnabaharın fiyatı bile 10 TL olunca sevgilinize bir Pazar alışverişi yapmanız bile kalbini fethetmeniz anlamına gelir.

Özel bir sevgililer günü…

Bu sevgililer günü benim için diğer sevgililer günlerinden farklı…  Bildiğiniz gibi doğum günümde, 19 Eylül’de tanıdığım en tatlı kadınla kalplerimizi birleştirdik, evlendik. Hayatımızı birleştirdik. Çok yakında ailemiz büyüyecek. Bana çölde bir vaha gibi gelmişti. Şimdi damlalar çoğalacak. Size de her gün daha fazla seveceğiniz birliktelikler diliyorum.

Fırsatı kaçırmayın…

Sevgililer Günü bazıları için bir pazarlama aracı gibi gözükebilir. Kapitalist düzende bu kaçınılmaz. Google amcaya baktığınızda her gün için farklı bir anlam yüklendiğini görebilirsiniz. 14 Şubat değil her zaman eşinizin, sevgilinizin elini tutun. Ufak tefek kavgalar sonrası gönlünü almak için ilk adımı siz atın. Sevgililer gününü ise bir fırsat olarak görün sadece…     

Sevgilinize sürpriz yapın…

Biz Radyo Ege’de en güzel aşk şarkılarından oluşan bir liste oluşturduk. Sevgilinize şarkılarla mesaj gönderebilirsiniz. Mesajlarınızı radyonuz aracılığıyla iletebilirsiniz. Benim için birkaç kez Göksel’den “Çölde Bi’ Vaha” çalacak. Sizin şarkınız için Radyo Ege WhatsApp hattına sesli mesaj bırakmanız yeterli… Hadi bu şansı kaçırmayın. En güzel sürprizler burada…