Muğla'nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesi Deştin Mahalleleri arasında kurulması planlanan çimento fabrikası inşaatına karşı tepkiler devam ediyor. Yaklaşık iki aydır yöre halkı çadırlarda çimento fabrikasına karşı nöbet tutuyor. Yurttaşların çevre nöbeti Menteşe Kaymakamlığı tarafından sakıncalı bulunurken CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay tarafından destek geldi.

Hukuki süreç tamamlanmadan ve mahkeme bilirkişi raporları alınana kadar burada herhangi bir çalışma yapılmaması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Erbay fabrikanın bölgedeki her şeye zarar vereceğini söyledi.

Muğla Milletvekili Burak Erbay konuya ilişkin yaptığı açıklamada yetkinin Menteşe Belediyesi'nde olduğunu ve yapılması planlanan çimento fabrikasının doğaya zarar vereceği için halkın yanında olduklarını belirtti. Erbay; "Bölgede iki tane sulama barajı var çimento fabrikasından gelecek olan menteşeler suya dolayısıyla bölgedeki hayvancılığa ve tarıma zarar verecek. Suya karışacak olan kimyasal madde bölgede yapılan zeytincilik, arıcılık ve fıstıklar zarar görecek. Çimento fabrikası açılabilir ancak doğaya zarar vermeyecek bir bölgede açılmalı. Bizde doğaya zarar verecek bu projenin karşısında halkın yanındayız." dedi.

Erbay aynı zamanda keşiften vazgeçme kararının verildiğini ve ÇED raporlarının eski olduğunu dile getirdi. ÇED raporlarının gözden geçirilmesi ve yeniden alınması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim