Kemalpaşa’da çevre duyarlılığı oluşturan çalışmalar hız kazanıyor. Bu kapsamda, Çevko Vakfı ve Kemalpaşa Belediyesi, ilçede bulunan çeşitli firma personellerinin katılımıyla Yukarıkızılca Mahallesi kırsalı ormanlık alanda çevre temizliği çalışması gerçekleştirdi. Çok sayıda gönüllünün yer aldığı çevre bilincini aşılamaya yönelik düzenlenen etkinliğe Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı katılarak çalışmalara destek oldu. Doğaya bırakılan atıkların tek tek toplandığı çalışmanın kapsamının gelecek günlerde genişletilmesi kararlaştırıldı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SIFIR ATIK MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca ihdas edilen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kadrosu, Kemalpaşa Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nda görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Böylelikle, iklim değişikliğiyle daha etkin şekilde mücadele edebilmek ve karar alma süreçlerini hızlandıracak adımlarını süratle atabilmek mümkün olacak. Çevreye dair tüm projeler, Sıfır Atık çatısı altında daha verimli hale gelecek. Bu çerçevede ülkemizi ve dünyamızı çevre kirliliği merkezli iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerinden koruması hedefleniyor.

‘’GEÇ OLMADAN ADIM ATILMALI’’

Son günlerde yaşanan çevre felaketlerinin giderek arttığına dikkat çeken Başkan Karakayalı, ‘’Dünyamızın en büyük sorunlarından bir tanesi yaşanan çevre ve iklim problemleri. Yaşanan küresel ısınma, birbiri ardına gelen iklim felaketleri ne kadar hassas bir dönemden geçtiğimizi bize açıkça gösteriyor. Bu nedenle en kısa sürede harekete geçmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Bugün çok anlamlı bir projeyi hep beraber gerçekleştirdik. Ayrıca Haziran ayı meclisinde kurduğumuz İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün en etkin şekilde faaliyet yürütmesini sağlayacağız’’ dedi.

Editör: TE Bilişim