TEMİZLİK ürünleri sektöründeki liderliğini 60 yıldır sürdüren Klorak, İzmir’de çim alanların ve doğanın korunmasına ilişkin gerçekleştirdiği “#temizçitle” projesine gençler başta olmak üzere binlerce İzmirli’den yanıt aldı.  Deniz kenarındaki yeşil alanlara atılan kuru yemiş kabukları için 40 bin adet çevreci kese kâğıdı dağıtan firma, eğlenceli sunumu ile de bu konuda önemli bir farkındalık yarattı, sosyal medyada da on binlerce kişiye ulaştı. 

Temizlik ürünlerinin İzmirli lider markası Klorak’ın, İzmir’in sahil bandındaki çim alanlarda bilinçsiz kuruyemiş tüketimine karşı kese kâğıdı kullanımını öneren sosyal sorumluluk projesi yoğun ilgi gördü. Proje “Ha çekirdek ha çiğdem/ Temiz temiz çitlesem” ve “İzmir’de çevreye ‘canım’ denir” sloganlarıyla İzmir’e has gündelik dili çevre farkındalığı için esprili bir şekilde kullandı.

Türkiye’de 60 yıldır temizlik ürünlerinde akla gelen ilk isim olan ve İzmir’de çoğu kişinin çamaşır suyu yerine marka ismini kullanmayı tercih ettiği Klorak, ismin değil çevrenin önemli olduğunu vurguladığı projede özel ekiple 40 bin geri dönüştürülebilir kese kâğıdının dağıtımını gerçekleştirdi. Kampanya kapsamında sadece yeşil alanlarda zaman geçiren yurttaşlara değil; çekirdek satan esnafa da dağıtım ve bilinçlendirme yapıldı. Eş zamanlı yürütülen sosyal medya hashtag kampanyası ile de gençler başta olmak üzere pek çok kesime ulaşıldı. Pek çok sosyal medya kullanıcısı, kabukların sadece çimlere değil ekosisteme zarar verdiğini savunurken “Temiz çitle” çağrısını yineledi. 

“GURUR DUYDUK”

İzmirlilerin yoğun ilgi ve desteğine teşekkür eden kampanya yürütücüleri ve Klorak yönetimi, Ağustos ayından itibaren hayata geçirilen projenin yerel yönetimlerden duyarlı yurttaşlara kadar çok geniş bir yelpazede teşekkür almasından gurur duyduklarını kaydettiler. Bu çevreye duyarlılık dalgasının sahil bandından başlayarak İzmir’deki her yeşil alana yayılacağına inandıklarını vurgulayan yetkililer, içeriğin Klorak Türkiye sosyal medya hesaplarından izlenebileceğini dile getirdiler.


Editör: TE Bilişim