SON MÜHÜR HABER MERKEZİ/ ''İzmirin Çernobili Temizlensin'' etiketiyle yola çıkan Gaziemir Belediyesi, Emrez Mahallesin'deki eski kurşun fabrikası alanında 14 yıl önce tespit edilen ve normal değerinin 219 katı fazla radyasyon yaydığığı tespit edilen nükleer atığın temizlenmesini istiyor ve bu anlamda çalışmalarına ve eylemlerine devam ediyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından bugün 10'uncusu düzenlenen, 'Duran Adam' eylemine başta Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı olmak üzere çok sayıda çevre ve sivil toplum örgütü katılım sağladı.

Eylem yapılması için toplanılan alanda Halil Arda ve Rıdvan Karakayalı açıklamalarda bulundu.

Kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz

Herkes herşeyi bildiği için burada bir sessiz çığlık anlamında bir duran adam var ifadelerini kullanan Başkan Halil Arda: ''Kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Tek isteğimiz buranın bu atıklardan temizlenmesi ve buranın buradaki insanlara kazandırılamsıdır. Uzun yıllardır buradaki insanlar, hastalıklarla uğraşıyor ama kimse de hiçbir adım atmıyor. Bizi yanlız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim'' açıklamalarında bulundu.

Dünya zarar görüyor

Dünya'nın nükleerden kurtulması gerektiğini söyleyen Rıdvan karakayalı konuyla ilgili : ''Şehrin ortasında bir yer. Dünya zaten enerji, çevre ve gıda üzerine kuruluyor. Bizim çevremizi çok iyi bir şekilde korumamız gerekiyor. Küresel ısınma, orman yangınları, fosil yakıtların artması ve karbon salımlarının çok hızlı bir şekilde yayılması tüm dünayaya zarar veriyor'' dedi.

Başkan Karakayalı, konuşmalarının ardından Gaziemir Belediyesi'ni desteklediklerini ve her zaman yanında olacaklarını belirterek bir dakikalık saygı duruşu için alana yürüdü.

İzmir'in Çernobili temizlensin

Gaziemir Belediyesi, eyleme destek olunması için farkındalık çalışmaları hazırladı. Bu çalışmalar kapsamıda Belediye, sesini daha da güçlendirmek için bütün vatandaşları #İZMİRİNÇERNOBİLİTEMİZLENSİN etiketiyle sosyal medya üzerinden konuyla ilgili paylaşım yapmaya davet etti.

Editör: TE Bilişim