"Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız var çalışkan olmak! " 
Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözüyle sizi karşılıyor çalışkan başkan... Kendisiyle, 2005 yılında tanışmıştım. İş dünyasında yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışan, evde ise örnek alınacak bir aile babası... Otomotiv sektörünün önderliğinden, bir şehrin başkanlığına giden yolculuğun hikayesi ise çok renkli... 
Siyasete girişi, daha önce şimdi başkanlığını yaptığı ilçede başkan yardımcılığı deneyimi, Bornovaspor başkanlığı, yüksek lisans, doktora derken, üniversitede eğitim vermesi... Başkan aday adaylığı, adaylık süresi ve başkanlığı... Başkan olduğunda ilk tebrik edenlerdenim. Aday olduktan sonra, Radyo Ege'yi ziyaret etmiş, yapacaklarını teker teker anlatmıştı. Çalışkan Başkan, pandemi ve deprem gibi olumsuzluklara takılmadan hizmet etmeye devam ediyor. Birçok belediye borçtan kurtulmak için mallarını satarken, o belediyeye araç ya da gayrimenkul kazandırıyor. 
İki ay sonra dede olma mutluluğunu yaşayacak. 2020'yi kayıp olarak görüyor. 2021 ise ilk yarısı zorlu geçecek gibi... Tek beklentisi sağlıklı günlere dönülmesi, korona günleri biterse her şey güzel olacak... Sohbetimiz sırasında gözleri yaşararak söylediği söz içimi titretiyor:
"İki ay sonra kızım doğum yapacak, dede olacağım ama torunumu beklerken, kızıma sarılıp onu öpemiyorum ötesi var mı'" 
Atom karınca gibi, gençlerle sohbet etmek, onlara gelecek sunmak için ne gerekiyorsa yapıyor.
İzmir'in en eski belediyesinde, Bornova'nın Reisi Dr. Mustafa İduğ'a 24 saat yetmiyor. Yolunuz açık olsun başkanım… "Bornova hepimizin!"

**

Poşete can sığar mı'
 
Çanakkale... Öğlen saatleri... 
Genç bir kadın, tuvalette doğurduğu bebeğinin göbek bağını kesip market torbasına koyuyor. Yavaş adımlarla kapıdan çıkıyor. Can, poşete sığar m? Sığdırıyor. Evin en uzak köşesindeki çöp konteyneri içine bırakıyor. Kimse görmüyor, duymuyor. Hamileliğini de böyle gizlemişti zaten. Sessizce evine geri dönüyor. İki senedir beraber olduğu sevgilisine kurtulduğunu söylüyor müjde verir gibi.
Sanki doğum kontrol yöntemi yok, kürtaj yasak. Üstelik bunu yapan kişi hemşirelik eğitimi almış biri... Gece yarısı çöp toplayan iki kadın buluyor bebeği... Yaşıyor... _(Umutla bakıyor, çocuğa hasret belli ki, çok denediler ama olmayınca olmuyor. Bebek gülümsüyor. Kocasıyla hep böyle bir oğulları olmasını hayal etmişlerdi...) 
Hemen polise ve ambulansa haber veriyorlar. Hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamıyor minik melek... Nasıl bir anne yavrusuna kıyabilir ki!

**

2020 yılında neler yaşadık'
 
Yeni yıla girerken bir önceki yılın muhasebesi yapılır. Gelecek yıldan beklenenler planlanır. Bir inanışa göre yeni yıla nasıl girerseniz öyle geçermiş. Herkes 2020 yılına nasıl girdiğini bir kez daha bakmalı. Kimin günahını çekiyoruz acab? Yangın, korona, deprem, tsunami, kuraklık, sel baskını, heyelan gibi felaketlerle mücadelemiz sürüyor. Belki de doğa bizden intikamını alıyor. Ne olursa olsun insan yine galip gelecek... 

Umutlar 2021'de...

2021 yılına bir çoğumuz evinde girecek. Eskiler bilir hepimiz PTT yapacağız; pijama, terlik, televizyon... Kim nerede, kiminle eğleniyor, umurumuzda olmayacak. Magazin muhabiri dostlarım belki de ilk kez aileleriyle yeni bir yıla girecek. Tabii bir de kaçak güreşenler var. Villa kiralayıp ev partisi planlayanlar. Sanırım onlara bu yılbaşı çok pahalıya mal olacak. Komşu ihbar hattı epey çalışacak. Bu uygulamanın cezası asgari ücretin üstünde... Asgari ücret beklenenin altında kaldı. Özelleştirilince Milli Piyango hayali de keyifli değil. Hindi fiyatı da yükselmiş. Yine de 2021 yepyeni umutlarla geliyor. Sihirli bir değnek nasıl koca bir yılı yok ettiyse, güzel günleri de getirecek. Yeter ki sağlıklı kalın.

**
Bizden…

Kandemir Medya, güçlü kadrosuyla 2021'e giriyor. Radyo Ege, Son Mühür Gazetesi, sonmuhur.com haber portalı ve Son Mühür Tv sizin yanınızda olmaya devam edecek. İzledikçe farkı göreceksiniz. Sürprizlerimizi bekleyin. Büyük Usta Kayahan söylüyor. Neden Olmasın' 
"Umut dünyası bu dünya/ Herkes kendi dünyasında/ Herkes kendi hülyasında/ Başlarken yeni güne/Bir umut içimizde/Yaşamak gönlümüzce/Bir ömür mutlulukla/Neden olmasın'" 

Seneye görüşmek üzere... Daima gülümseyin...