Şubat ayı mutluluk, sağlık ve bereket getirecek diye başladı. Ancak ilk gün deprem, ertesi gün ise sel felaketiyle uyandık. Tamam yağmur kardeş bereketlisin de bir haftada yağman gerekirken bir gün de niye yağdın ki! Bir çok ev ve iş yeri telef oldu. Daha depremin yaraları tam olarak sarılmamışken şimdi bir de sel felaketi bir çok İzmirliyi mağdur etti. 
**

Vatandaş ne ister' 
CHP lideri Kılıçdaroğlu Cuma akşam saatlerinde İzmir'e geldi. Önce şehidimizin, sonra da sel feleketinde kaybettiğimiz Bucalı iki kişinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Ertesi gün kısa bir süre Narlıdere metro inşaatını denetleyip hemen Göztepe'de yağmur nedeniyle zarar gören esnafla kucaklaşmaya gitti. İzmir'in Reisi Tunç Soyer, Konak'ın Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri esnafın yanında yer aldığını gösterdi. Zaten, felaketin yaşandığı ilçelerde başkanlar sabahın ilk saatlerinden, gece yarısına dek çamurun içinde, halkın yanındaydı. Balkonlardan kendilerine seslenen ailelerin dertlerine derman oldular. Umarım kısa zamanda esnaf tekrar eski günlerine döner.
**

Vapurda İzmir Keyfi...
İzmir'de yazdan kalma bir gün... Esnaf turu bitiyor. Başkanlar tüm sıkıntıları not alıp, çözüm üreteceklerini söylüyorlar. İstikamet Üçkuyular iskele... Uğur Mumcu Feribotu bizi bekliyor. PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Özuslu, Narlıdere'nin Başkanı Ali Engin, Karabağlar'ın Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca'nın Başkanı Erhan Kılıç, Güzelbahçe'nin Başkanı Mustafa İnce, Gaziemir'in Başkanı Halil Arda, Çeşme'nin Başkanı Ekrem Oran, Menderes'in Başkanı Mustafa Kayalar , İzmir Milletvekili Murat Bakan, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun ile ayaküstü sohbet ediyoruz. Nereden geldiğini anlamadığım araç bin komutuyla arabalara binip, konvoy halinde biniyoruz. Herkes araçlardan inip yukarı çıkıyor. Kılıçdaroğlu ve belediye başkanları en üst katta çay keyfi yaparken, martılar şarkı söyleyerek eşlik ediyor sanki. Basın mensupları ise bir alt katta güzel fotoğraflar yakalamaya çalışıyoruz. Denizde flamingolar bile var. Ne de olsa Çiğli'ye gidiyoruz. Bir süre sonra çekim bitiyor, biz de yanlarına çıkıp sohbet ediyoruz. İzmir için güzel planlar var. Gemi iskeleye yanaşmak üzere, ben İzmir'in kadın başkanlarıyla arkadan dolaşıyorum. Kalabalığa girmeden... Yolu, Balçova'nın tecrübeli basın danışmanı Ömer Anar keşfetmiş. Karaburun Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Efes Selçuk Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, benim ve tüm Balçova'nın Başkanı Fatma Çalkaya ile sohbet ederek aşağı iniyoruz. Her zaman dediğim gibi dünyayı kadınlar yönetmeli... Daima gülümseyen yüzleriyle hep pozitifler. Herkes arabalarına biniyor. Az sonra Çiğli tramvayı temel atma törenine katılacağız. Burası bizim için günün son durağı... Bundan sonrası basına kapalı... Kılıçdaroğlu, Karşıyaka'nın misafiri olacak. Yemek yenilip, İstanbul'a dönülecek. Arabaları uygun bir yere park edip tören alanına koşuyoruz. Bizi belediye bandosu karşılıyor. Bandonun sesi tempomuzu yükseltiyor. Şehitlerimizi saygı duruşuyla anıp, coşkuyla İstiklal Marşımızı söylüyoruz. Sıra konuşmalara geliyor. Kürsüye ilk olarak ihaleyi kazanan Nurol inşaat yetkilisi çıkıyor. "Kısa zamanda bitecek ve açılışında buluşacağız." Sonra sırayla Çiğli'nin Gülümseyen Başkanı Gümrükçü, İzmir'in Reisi Soyer ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu halka hitap ediyor... "İzmir demirağlarla örülecek... Marttan sonra bahar demiştik baharı tüm Türkiye'ye yayacağız..." Keyifli ama yorucu işin sonu başkanların sembolik butonlara basması ile bitiyor... 
**

Kadınlarla yürüyeceğiz...
Madem kadınlar dünyayı yönetmeli diyorsun kadın kolları seçimlerini takip edeceksin. Ak Parti Kadın Kolları kongresi Cuma günü gerçekleşti. 22 Şubat Pazartesi aynı yerde yapılacak İl kongresinin provası gibiydi. Önce kadınlar başladı. Sonra erkekler cumadan geldi. Çoşkulu kadınlar tribünü doldurmuştu. İlk kez kadın kongresine video konferans ile Cumhurbaşkanı Erdoğan katılacaktı. İzmir dışında eş zamanlı Erzurum, Mersin, Adıyaman, Edirne, Kırşehir, Mersin, Osmaniye 6. Olağan İl Kadın Kolları seçimleri vardı. Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam İzmir'de kadınlarla buluştu. İzmirli Ak Kadınların Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ'ın tek liste ile girdiği yarışta kazanan Ak Parti oldu. Kürsüye çıkacak çok olunca konuşmalar 3 dakika ile sınırlıydı. İzmir' in tüm kurmayları kongreye katılmıştı. Gözler Binali Yıldırım'ı aradı. Alpay Özalan yoktu. Diğer 6 vekilimiz buradaydı. Bir önceki dönemden Nesrin Ulema, Mahmut Badem ve Cemil Şeboy'da kongreyi takip etti. Ceyda Bölünmez Çankırı ithal aday olmasına rağmen salona girdiğinde kadınların ilgisi büyüktü. İzmirliler seviyor anlaşılan Mardin'in hoş görüşünü İzmir'e yansıyor.
İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli "Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte İzmir olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." sözleri dakikalarca alkışlandı... Nihat Zeybekçi, "O zeybek Konak'ta oynanacak" sözü ile bir daha ki seçimde de aday benim dedi adeta ve "Yaklaşık iki senede hiçbir şey yapılmadı biz demiştik, şaşırmadık" diye İzmir'in Reisi Soyer'i eleştirdi. Ak Belediye Başkanları da oradaydı. Bayırdır'ın Başkanı Uğur Demirezen Karaburun'un vazgeçilmezi nergislerle donatmıştı salonu... Kiraz'ın Reisi Saliha Özçınar, Bergama'nın Başkanı Hakan Koştu, Menemen'in Çiçeği Burnunda Genç Başkanı Aydın Pehlivan'da coşkulu kalabalık arasındaydı. Kınık'ın Başkanı Dr. Sadık Doğruer'i göremedim... Genel Başkan Yardımcısı Av. Hamza Dağ çok seviliyor. Kadınlardan helallik istedi sanki veda eder gibi, ama daha yapacak çok işi var. İlerde çok daha büyük görevler bekliyor onu...
**
Selde Aklımda Kalan...
İzmirliler Salı günü felakete uyandı. Ev ve iş yerleri su basmıştı. Evinde her hangi bir sorun yaşamayanlar ise binbir zorlukla iş yerine ulaştı. Biz en doğru haberi vermek için ne gerekiyorsa yaptık. Bir çok fotoğraf geldi gazeteye aklımda kalan en ilginci, su dolu otobüste çamurlu ayakkabılarıyla koltuğun tepesine çıkan vatandaşın yer aldığı kareydi. Hani yanındaki teyzenin ayaklarını yukarıya kaldırdığı... Soma'yı hatırladım, madenden kurtulan işçinin ambulansa binerken ayakkabısını çıkarmaya çalışması, gözlerimizin dolmasına sebep olan o dakikalara... Ne diyelim geçmiş olsun İzmir... Ne olursa olsun değerlerimizi koruyalım. Bir daha böyle felaketler yaşamayalım.
**
Menemen olmadan olur mu'
Menemen'de şimdi de şirket krizi var. Başkan Pehlivan şirketlerin yetkisini istedi meclis kabul etmedi. Şirketler Deniz Karakurt yönetiminde... Mahkemelerden herhangi bir ses yok. Du bakelim n'olcek! 
**

Kayan Yıldızlar... 
Hepimizin hocası, kitapları ile yol gösteren İzmir'in gülen yüzü Şadan Gökovalı ile Türk Müziğinin sevilen sesi Hüner Coşkuner'i sonsuzluğa uğurladık. Her ikisi de yaşamıza dokundu. Mekanları cennet olsun.
** 

Bizden... 
sonmuhur.com zirvedeki yerini koruyor. Sosyal medya ekibimiz güçlendi. İnstgram, Facebook, Twitter, Youtube, Telegram, WhatsApp her yerde yanınızdayız. Benim en sevdiğim "60 saniyede günün özeti" 

Son Mühür Tv yeni programlarımız da çok sevildi. Cuma 18.00'da Eylem Aslan ve M. Serdar Koç bu hafta Karşıyaka Belediye Başkanı Dr Cemil Tugay'ı konuk etti. Cumartesi 11.00 Her Şey Yolunda alışkanlık yapıyor. 

Son Mühür Gazetesi 14 Şubat Pazar günü basılacak. Sevgi dolu mesajlarınızı gazetemiz aracılığıyla verebilirsiniz.

Radyo Ege bildiğiniz gibi, Balamir Yıldız, Eylem Aslan ve Arif Güven programları ve saat başı haberlerle, bölgenin en güçlü sesi olmaya devam ediyor... 

Tüm mecralarımız ile markanızın yıldızını parlatmaya hazırız... 

Radyo Ege'de şu an reklamlar var. Sıradaki şarkı size gelsin. Sıla söylüyor.

" Bu vaziyetler hayra alamet değil de
Durdum düşündüm
Yine niye beni buldu eziyetler
Aklımı ner'de düşürdüm'
Darıldım sonra barıştım
Hayat kısa yol uzun be narin
Bilenlere de danıştım
Hiçbiri ne âlim ne zâlim
Aman yine mi olmamış'
Devam tamam olmamış
Çilem daha dolmamış... "

Haftaya görüşebilmek üzere... Daima gülümseyin.