Tesadüfen bir toprağa bastığınız yerden bile ; Bir kadının mezarına rastlayabilirsiniz.
Her gün kadınların karanlığı, bir adım daha karanlık oluyor. Ses çıkarmayanlara neyi bekliyor? Daha kaç kadın ölmesi gerek , daha kaç kadın? 

Avukat Dilara Yıldız, eski nişanlısı tarafından silah zoruyla getirildiği İstanbul Tuzla'da bir restoranda öldürüldü.
İddiaya göre işleri nedeniyle bir kaç gündür şehir dışında olan Yıldız, evine döndüğünde eski nişanlısı Oktay Dönmez'i karşısında buldu. Dönmez tarafından darp edilen Yıldız daha sonra silah zoruyla Tuzla'daki bir restorana götürüldü. Avukat Dilara Yıldız burada çevredekilerden yardım isterken, haber verilmesi üzerine restorana polis geldi. Bu sırada Dönmez tabancayla Dilara Yıldız'a 5 kez ateş etti. 28 yaşındaki Dilara Yıldız olay yerinde vefat ederken, katil Oktay Dönmez gözaltına alındı.


SOSYAL MEDYADAN TEHDİT ETMİŞ
Oktay Dönmez'in daha önce sosyal medya üzerinden attığı mesajlarla Dilara Yıldız'ı tehdit ettiği ve "Çok zamanın yok bu hayatta" dediği ortaya çıktı. 
Avukat Dilara Yıldız'ın ise sosyal medya hesabından kadına şiddete karşı mesajlar paylaştığı görüldü. Av Dilara Yıldız'ın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde paylaştığı mesaj şöyle: “Kadına yönelik her türlü şiddete hayır! Kadınlara fiziksel, sözsel ya da psikolojik olarak şiddet uygulamak insanlık suçudur. Bu çirkin suç; kültürel, dini ya da sosyal kılıflarla haklı gösterilemez.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESI NEDEN KALDIRILDI? SÖZLEŞME NELERI KAPSIYORDU?
Kadına şiddetin arttığı son dönemlerde İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması da bir başka gelişme olarak görüldü. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Türkiye İstanbul Sözleşmesi’ni fesh etti. Peki, sözleşme neleri kapsıyor ve İstanbul sözleşmesi neden kaldırıldı?

İstanbul Sözleşmesi ilk olarak 11 Mayıs 2011 yılında imzaya açıldı. Sadece bizim ülkemiz değil 1 Ağustos 2014 yılı itibariyle 11 Avrupa ülkesi tarafından da imzalandı. Sözleşme “Kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye dair Avrupa konseyi sözleşmesi” olarak geçiyor. Sözleşmenin genel amacı ise kadına yönelik şiddetin ve cinayetin azaltılması ve ortadan kaldırılmasıdır. Özellikle gençler ve erkekler başta olmak üzere toplumun tüm bireylerini şiddetten uzaklaştırmak ve şiddetin kötü bir şey olduğunu teşvik etmek amacıyla hazırlanmıştır.
Sözleşmede öne çıkan başlıklar ise;
        Kadına şiddet konusunun müfredata dahil edilmesi
Kadın cinayetlerindeki
        Özel sektör ve medyanın teşvik edilmesi
        Tazminat
        Zorla evlendirilmenin feshi
        Israrlı takibin cezalandırılması
        Zorla evlendirme ve kadın sünnetinin yasağı şeklinde sıralanabilir.
Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere tüm şiddet mağdurları korumak amacıyla hazırlanmıştır.

Koruma
-Tüm tedbirler içinde, mağdurların ihtiyaçlarına ve güven içinde olmalarına en büyük önemin verilmesinin sağlanması;
- Mağdurlara ve çocuklarına psikolojik ve hukuki danışmanlığın yanı sıra tıbbi yardım da sağlayan özelleşmiş destek hizmetlerinin düzenlenmesi;
- Yeterli sayıda sığınma evinin tahsis edilmesi ve günün her saati kullanılabilecek ücretsiz telefon yardım hatları sağlanması
Yargılama
- Kadınlara yönelik şiddetin suç sayılmasının ve gerekli cezaların verilmesinin sağlanması;
- Gelenek, töre, din, yada “namus” gerekçelerinin, herhangi bir şiddet eyleminin bahanesi olarak kabul edilmemesinin sağlanması;
- Soruşturma ve yargılama sürecinde mağdurların özel koruma tedbirlerinden yararlanmalarının sağlanması;
- Kolluk kuvvetlerinin yardım isteyenlere anında yardıma gidebilmelerinin ve tehlikeli durumlara yetkinlikle müdahale etmelerinin sağlanması.
Bütüncül politikalar
- Yukarιda belirtilen tüm tedbirlerin kapsamlı ve koordineli politikaların bir parçası olmasının sağlanması ve kadına karşı şiddete karşı bütüncül bir mukabelede bulunulmasının temin edilmesi.

TÜRKİYE İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN NEDEN ÇEKİLDİ?
Sözleşmede geçen 'Cinsel yönelim' ve Toplumsal cinsiyet kimliği' gibi kavramların Türk toplum yapısına uymadığı belirtiliyor.
Bazı marjinal grupların, gelecek kuşakları tehdit ettiği ifade ediliyor.


Tüm haklarımız elimizden alırken, neden kimse sesimizi duymuyor? Ne yazık ki Ülkemizde kanunlar da kadınları koruyamıyor…
Sanıklara hediye verir gibi cezalar verildi. Evet gencecik kadın gitti,Kadını koruyan her şey yok edildi.