Benim için bayramlarımızın önemi çok büyüktür. Elimden geldiğince, çocukların yüzünün bu özel günlerde, bir nebzede olsa gülmesini sağlamaya çalışırım. Büyüklerimi ziyaret ederek, gönüllerini ve hayır dualarını almak isterim. Bayramlar birlik ve beraberliği hatırladığımız, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlandırdığımız günlerdir. 

Yardımlaşma bilinci…

Kurban Bayramı’nın özünde de bu var.  İlkel dinlerden farklı bir kurban ritüeli bu… Tanrıya kan akıtmak değil. Et alamayacak durumda olanlara, komşularımıza, akrabalarımıza ve dostlarımıza destek olma anlamına geliyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza da bu özel günün önemini öğretmeliyiz. Hazır pandemi koşullarından uzaklaştık. Bu bayram çocuklarımızla bayram alışverişine çıkalım. Onların temiz kıyafetlerle güne başlamasını sağlayalım.  

Çocukluğumun bayramları…

Bayram sabahı çok özeldi. Erkenden kalkar baş ucumda yer alan bir gün önce alınan  gömlek, pantolon ve ayakkabı üçlüsüyle selamlaşır hemen üstüme giyerdim. Babam, annem ve kardeşlerimizle bayramlaşır. Bayram harçlığımızı alırdık. Büyüklerimizi ziyaret eder. Sonra meydana kurulan atlıkarıncada harçlıkları harcardık. Çok güzel günlerdi.

Hoş geldin meleğim…

Bu bayramın daha tatlı olmasının bir sebebi de benim için çok özel bir bayram olması… Meleğimiz aramıza katıldı… Ece Su… 8 günlük oldu kızım… Çok şükür her şey yolunda… Onu göğsüme yatırıp, kokusunu içime çekmenin keyfi hiçbir şeye değişilmez. Onunla nice bayramlarda, güzel saatler geçireceğim inşallah. Anne ve babamdan öğrendiklerimi ona anlatıp, onunda örf ve adetlerimizi yaşatmasını sağlayacağım. Bundan sonra nerede o eski bayramlar demeyeceğim. Artık biliyorum ki bayramlar çocukların içinde, biz büyüdükçe bayramlar küçülüyor. Ama içinizdeki çocukla el ele verirseniz, eski bayramları yaşayabilirsiniz.  Yeter ki isteyin. Uzun tatil günlerinde deniz, güneş, kumsal ile buluşmadan önce büyükleri ve çocukları sevindirin. Kalbini kırdıklarınız varsa bir şekilde af dileyin. Dünya çok kısa kimseyle dargın ayrılmamak lazım. Çocuklarıma güzel bayramlar yaşatmak en büyük amacım. Ben çok güzel bayramlar geçirdim. Özlemle geçmişe baktım. Nerede o eski bayramlar dedim. Şimdi onlar için bayram gezmelerine gidip, atlıkarıncaya bineceğiz. 

Kurban Bayramınız Kutlu olsun…

Bayramlar küslerin barıştığı, dargınlıkların unutulduğu günlerdir. Bazen yoğun iş temposuyla kırdığınız kişiler olabilir. Şimdi onların gönlünü alma zamanı… Mübarek bayramımız ülkemize sağlık, mutluluk,  huzur, bereket, bolluk getirsin. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyor. En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kaybettiklerimize de rahmet diliyorum. 

Nice mutlu bayramlarda buluşalım…

İçimizdeki bayram hiç bitmesin…