Geçen hafta bir melek ile tanıştım...
Dertlere derman olan...
Düşenin dostu...
Hastaların ablası...
Bir fenomen... 
İzmir'in meleği...
Berrin Güner... 
Zor bir çocukluk geçirmiş, baba baskısı ile büyümüş, şiddet hep yanıbaşında, neredeyse her gün dayak yemiş ama yılmamış... Mücadele etmiş... Okula gidememiş, dışardan üniversiteye kadar gelmiş. Bir çok okumuş kişiden daha zeki, gözleri pırıl pırıl parlıyor. Konuşurken gözünün içine bakabilenlerden... İçinden ne geçiyorsa dobra dobra söylüyor. Bir kaç yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonunda hayata daha sıkı bağlanıp, kendini hastaların iyileşmesi için adamış.
SpA hastalarına destek olmaya çalışıyor. İzmir depremi sonrası da depremzedelerin elinden tutmaya çalışanlardan. Organizasyon işini iyi biliyor. Gelen maddi yardımları kendisi almayıp, yardımsever kişi ile birlikte hedefe ulaştırıyor. Diğer sosyal medya yıldızlarından farklı, ününü kendisi için değil yardım için kullanıyor. Gülenyüzü, sımsıcak bakışı ile ailelere umut oluyor. Teşekkürler İzmir'in meleği... 

Menemen'in Kraliçesi... 
Menemen seçimleriyle ilgili geçen hafta "Kral öldü yaşasın yeni kral" demiştim. İlginç bir tesadüf ile iş kuraya kaldı. Yeni başkan beklendiği gibi değil de, şans eseri seçilmesi şaşırtıcıydı. Umarım, Menemen'e kadın elinin değmesiyle sorunlar kısa zamanda çözülür. Başkan Karakurt'a başarılar diliyorum. 

9 Kere Leyla... 
Hazır sokağa çıkmak yasaklanmış, al kahveni eline netflix izle dedim. Aylardır beklediğim 9 Kere Leyla filmi Cuma günü kitaplığa eklenmişti. Şanssız bir filmdi, pandemi nedeniyle galasının yapılacağı hafta sinemalar kapanmıştı. Ne zaman açılacağı belli olmadığından yayın hakları Netflix'e verildi. Ezel Akay, 11 yıl aradan sonra tekrar kamera arkasında, senaryo ekibinde İzmirli isimler var, oyuncular süper... Haluk Bilginer, Demet Akbağ (sadece bu ikili için bile izlenir) Elçin Sangu, Fırat Tanış, Alican Yücesoy... 
Akay, efsanelerden yola çıkarak, yine güzel bir masal anlatmış. Müzik her zaman olduğu gibi ön planda... Filmle ilgili acımasız eleştiriler var, bence izleyin. Seveceksiniz. Umarım, Ezel hocam küsüp kenara çekilmez, masal anlatmaya devam eder. Bir daha 11 sene beklemek istemiyorum.
Ben tıpkı Neredesin Firuze, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü' Yedi Kocalı Hürmüz filmleri gibi bu filmi de çok sevdim... 

Doğal bir hediye... 
Biliyorsunuz, 12 Aralık doğum günüm... Hediye yağmuru devam ediyor. İlk hediyem ise Ege Orman Vakfı'na ait. EOV Genel Müdürü Perihan Öztürk gönderdi. Çıtır çıtır meyveler, zeytin, zeytinyağı, zeytin ezmesi gibi bahçeden toplanmış zeytinlerden üretilmiş ürünler var. Zeytinin de çıtırını yapmışlar, kış çayı ve  bir adet fidanda eklenmiş... Doğadan, doğal ürünler... Yılbaşı hediyesi olarak güzel bir seçenek, Siz de sevdiklerinize doğayı armağan edebilirsiniz. 

Küçüktaşdemir'den "Kayıp Anahtar"... 
Gazeteci- Yazar Gökmen Küçüktaşdemir'den bir macera romanı... "Kayıp Anahtar" Ege'de yer alan yedi kilise ve antik bölgelerde geçen romanda Türk ve Alman profesörlerin buldukları  salgını ortadan kaldıracak bir aşı da var. Bu aralar aşı hep aklımızda... 

Aşı... 
Gündem de aşı ile ilgili çeşitli söylemler var. Kafalar karışık. Farklı ülkelerde aşılar ile ilgili bilgiler geliyor. Çin aşısı ülkemize geldi. Sağlıkçılar başta olmak üzere aşı yapılmaya başlanacak. "Git artık korona.. "

Ciğerci Baba sağlık sektöründe... 
İzmir'in meşhur ciğercisi Ali Sungur pandemi nedeniyle lokantalar kapanınca bir çıkış yaratarak medikal ürünler üretmeye başladı. Mentollü maskeyi üreterek, bir inovasyona da imza attı. Ben sevdim. Mentollü mendil gibi nefesinizi açıyor. Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen maskeler yılbaşı promosyonu olarak da  karşımıza çıkabilir.

Ersoy'un Kürkleri... 
Bülent Ersoy gündemi belirleyen isimlerden biri ne dese haber oluyor geçen gün kürklerini açık artırmayla satıp, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağını söyledi. Kıyamet koptu. 22 kürkün toplam değeri 2,5 milyon lira... (Ye kürküm ye...) ÇYDD hemen itiraz etti biz kabul edemeyiz. Ersoy gecikmeden cevabı verdi "Siz bilirsiniz vasiyetimde önemli bir meblağ bağış gözüküyordu onu da vermeyeceğim." Bence kabul edilmeliydi. Neyse siz destek olmak isterseniz, ÇYDD mağazası Instagram sayfası açmış. @cyddmagaza sayfasından yılbaşı hediyesi alabilirsiniz. Doğum günü hediyesi de sipariş edebilirsiniz. 

Kuraklık... 
2020 yılı bitmeden son bombayı da patlattı. Kuraklık kapıda... 12 yıl aradan sonra Kısıkköy'de ki caminin altında fotoğraf çektirilebiliyor. 335 günlük bir stok var. Bu hafta yağmur yağacak inşallah... Bu yıl bitse de kurtulsak. Son gün uzaylılar gelebilir. Acaba, Maya takvimi kıyametle ilgili, 2021 diyordu da biz 2012 diye mi okuduk... 

İZFAŞ, ilk sanal fuarını açıyor... 
En lezzetli fuarlar bu yıl pandemi nedeniyle sanal ortamda açılacak. İZFAŞ'ın organize ettiği, 10 Aralık Perşembe günü başlayacak Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir Organik Ürünler Fuarı bir tık uzağınızda... gurmeizmir.izfas.com.tr

Bizden... 
Biz Radyo Ege ve Son Mühür ailesi olarak sizi haberdar etmeye devam ediyoruz. 28 Aralık'ta çıkacak gazetemizde markanız için yerinizi ayırtın.  Sürprizlerimiz devam edecek. Radyo Ege'de Hande Yener & Berksan söylüyor... "Haberi var mı'" 
Haberi var mı' 
Başka bir eli tuttuğumdan, mutluluğumdan
Unuttuğumdan, konu kapandı, haberi var mı'
Bende bir bilgi var, çok soğukmuş oralar
Nasıl düzelecek sendeki havalar'
Herşeyin bir ilki var, bu kalbin bi' fikri var
Biraz geziyoruz, deniyoruz bu aralar... 

Herkesin haberinin olacağı günler dileğiyle, daima gülümseyin...