Gazetecilik yaşamımın son dönemini yoğunlukla belediye binalarında geçirdim. Bu binaları yakından bilmeyenler, atmosferi hakkında da doğru bir kanı oluşturamayabilir.

Belediye Binaları “Saray entrikalarının” akıl almaz biçimde yer aldığı mekanlardır. Belediye Başkanı bir siyasi iradeye boyun eğmez ise hemen yanındaki odada bile ardından entrika çevrilebilir.

Belediye binalarından toplanan bilgiler daha sonra rakı masalarına yatırılabilir. Burada fikirler çatıştırılır ve isteklerin nasıl elde edileceğine karar verilebilir. CHP iktidarının kentteki sorunlarından birisi de son dönemlerde budur sanırım.

Bu süreçlere başkanlar zaman zaman yenik düşer. Kesilen faturayı öderler ve kurtulacaklarını zannederler. Direnip kazananlar ise pek görülmemiştir.

İşte uzun yıllardır tanıdığım ama birlikte bir çay bile içtiğimi hatırlamadığım Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 3 yıl toplantısına katıldım. Sürekli partisindeki bazı kişilerin hırpalamaya çalıştığı Halil Arda; yaptıklarını anlattı.

Arda’nın çalışmalarının en önemsediğim bölümü, başlattığı sosyal çalışmalarının “sürdürülebilir” olması. Bunu sağlamak için Sivil Toplum Örgütleriyle o işleri birlikte yürütmesi.

Bir de başlatılan çalışmalara sahip çıkması, ve geliştirme arayışı. Örneğin 24. Kez yapılacak 23 Nisan Şenliği’ndeki anlayışı gibi. Sorunları tespit etmiş ve buna göre yeni düzenlemeler yapmış.

İlginç bir not aktardı; demans ve Alzheimer hastalarına verdikleri hizmet nedeniyle bazı yaşlılar Gaziemir’e yerleşmeye başlamışlar. Başkan Arda’nın ilçede dil bilen gençler yaratmak istemesi, kadın örgütlenmeleri de dikkat çekici.

Elbet fiziki yatırımlar da var ama geçmişte bir adım atılıp sürdürülmeyen sosyal projelerin ne kadar çok olduğunu bildiğim içen Arda’nın bu tavrını sağlıklı ve kutlanacak bir durum olarak bulduğumu belirtmeliyim.

Başkanların küçük bir padişah olduğunu düşündüğü bazı belediyelere inat Halil Arda’nın bizim mesleğimiz açısından göze batan önemli bir özelliğini yaşadık. Basın Danışmanı Emre Döker ki çok iyi bir gazetecidir, arasındaki ahenk. Sayısız meslek mensubu toplantıda bu uyumu gördü. Umarım bu sağlıklı ilişki bu ikiliyi uzaklara taşır.

Bunu neden yazdığımı belirtmeliyim. Yanında danışmanlarını laf olsun diye taşıyanları bildiğim için.

Ve gelelim basın toplantısının ön önemli yanına. Halil Arda’yı koltuğundan etmek isteyen muhalefet partisinin “Başkan bir günde 55 bin liralık börek aldı” gibi gerçekten düzeyi yerlerde bir açıklama yapması.

Öte taraftan Arda ile iplerini kopartan bazı CHP’lilerin yaptıkları.

Burada hatıralarımdan birini aktarmam gerekiyor. Buca’da Ercan Tatı Belediye Başkanı iken, haklı haksız gazetelere hatta Beyaz TV gibi mecralara demeç veren çok sayıda belediye meclis üyesini hatırlıyorum.

Ercan Tatı’nın tekrar adaylığına belki engel oldular ama kendileri siyaset sahnesinden tümüyle silindiler. Ercan Tatı ise ilçesinde her gün Bucalı seçmenlerinin önünde.. İsteyene de o dönemin hesabını rahat rahat veriyor. Yalan ve iftira atanlar ise ortada yoklar.

Gaziemir’de Başkan Halil Arda yeniden aday olacağını hiç tereddüt etmeden söylerken, her gün sokakta bunun mesajını aldığını belirtiyor.

Benim bu noktada son sözüm ise kendisine güvenen bu Başkan profili Gaziemir için bir kazançtır.