Cemreler düştü. Bahar geldi. Çiçekler daha coşkulu, kuşlar cıvıl cıvıl... Hava pek ısınmadı ama sıcaktan şikayet edeceğimiz günler yaklaşıyor. İçimiz kıpır kıpır... Aşk zamanı geldi. Kediler mırıl mırıl... Şarkılar gümbür gümbür...

Ah bu şarkıların... 
Bazı şarkılar vardır. Sizi alır götürür... Huzur verir, sabah o şarkı ile uyanmak istersiniz. Saatinizin alarmı yaparsınız. Sevdiğiniz aradığında onunla dinlediğiniz şarkının melodisi zil sesi olur.  Hayatımızda müziğin yeri ayrıdır. Şarkılardan fal tutarız biz. Radyoda o şarkının çalmasını dilersiniz. Bazen reklamlar çıkar. Reklam dinlemekte keyiflidir. O cıngıla eşlik edersiniz. Reklamcılar bazen kolaya kaçıp, orijinal bir cıngıl yerine popüler bir şarkıyı kullanabilirler. Şarkıyla ilgili hayallerinize markalar karışır. Şimdi seçim yaklaşıyor sevdiğiniz şarkı bir partiyle özdeşleşebilir. Sandığa giderken o şarkı ağzınıza yapışıp, mührü o partiye basmanız hesaplanır. Müzik hayatımızın vazgeçilmezi, bilinçaltımızı hedefleyen uzmanlarda bunu bir pazarlama taktiği olarak kullanabiliyor. Müziğinde bir matematiği var. Besteciler 7 nota ile bizim ruh halimizi nasıl değiştireceklerini iyi biliyorlar... Doğduğumuz günden beri müzik hayatımızda... 

Davutoğlu'nun İzmir mesaisi... 
Benim doğum günümde kurulan Gelecek Partisi'nin Lideri Ahmet Davutoğlu, yoğun bir programla İzmir'deydi. İki gün yetmedi. Esnafla buluştu, kanaat önderleri ile sohbet etti. Basın buluşması da oldukça keyifliydi. İzmir'in sembol konaklama mekanı Atlas Hotel seçilmişti. Daha önce İsmet İnönü, Celal Bayar gibi liderlerin de konakladığı oda ayrılmıştı Davutoğlu çiftine... Otelin Genel Müdürü Muzaffer Tağıl, pozitif bakışıyla cennete çevirmiş burayı... Yıllarca atıl kalan, çirkin görüntüsü deve fotoğraflı brandayla kapatılan otel, Kaya grubu tarafından alınmış, pandemi öncesi aslına uygun restore edilip tekrar turizme kazandırılmıştı. Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ ve Selim Temurci  ile İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı'nın da eşlik ettiği basın toplantısında, Davutoğlu gündemi değerlendirdi. Otel çalışanları toplantı sonrası pasta keserek uğurladı çifti... Sare ve Ahmet Davutoğlu APİKAM’da İktisat Kongresi sergisine hayran kaldı. Gazetemizi verdim. Manşetimiz hoşuna gitti. "Zeytin vazgeçilmezimizdir" dedi. 

Babacan'da geliyor... 
Liderler İzmir'e gelmeye devam ediyor. 20 Mart Pazar günü DEVA PARTİSİ İl Kongresi'ne katılmak için Genel Başkan Ali Babacan İzmirlilerle buluşacak. 

Açılışlar... 
Sigortanın İncisi, İnci Sigorta'nın Seferihisar şubesi açıldı. Sigortacılığın kitabını yazmaya geldiğini söyleyen Ayşe Benlioğlu'nun mutluluğu gözlerinden okunuyordu. En büyük destek ise, Seferihisar'da gözümüz, kulağımız eşi Celali Beyden geliyor. Bereketli olsun. 

Gelinlere İYİ gelecek... 
Dijital tasarımcı Ekinsu Kumman, Atölye 300 Gram'ın ikinci şubesini Bornova'da açtı. Düğün sektöründe aradığınız her şeyi bulabileceksiniz. Özellikle tasarım davetiye ve özel gün hediyelikleri alanında hizmet veriyor. Gelin elbiseleri, özel tasarım gelin ayakkabıları, el buketleri ve saç aksesuarları üzerinde yoğunlaştığı bir diğer markası olan “weddress” ürünleri ise yeni açılan ikinci şubede ağırlıklıklı olarak göze çarpıyor. İYİ PARTİ İzmir İl Başkan Yardımcısı Yiğit Kumman açılışta eşinin yanındaydı. İYİ'ler de Kumman çiftini yalnız bırakmadı. 

Zeytin Ana ağlıyor... 
Geçen hafta Zeytin Ana ile yaptığımız röportaj çok konuşuldu. "Zeytin Ana ağlıyor" Zeytin madene feda edilemez. İzmir'in kanaat önderleri, Yelki'de buluşarak bir kez daha zeytinime dokunma diye haykırdı. 

Kadınların sesi oldular... 
‘İçimdeki Kırk Kadın’ kitabının tanıtım ve söyleşisi Selçuk Efes Kent Belleği’nde gerçekleşti. Önsözü Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından yazılan, Selda Kartal’ın derlediği, Biz Kitap imzalı 'İçimdeki Kırk Kadın' kitabının tanıtım ve söyleşi etkinliğine Filiz Ceritoğlu Sengel, Özge Mumcu Aybars ve kitapta hikâyeleriyle yer alan kadınlar katıldı. 

Beklenen oldu. 
Didem Gültekin kongrede en fazla oyu alarak, CHP Bayraklı İlçe Başkanı oldu. Başarılar diliyorum.

Tıp bayramı... 
Bugün Tıp Bayramı... Ancak doktorlar huzursuz,çalışma şartları her gün daha da zorlaşıyor, haklarını alamıyorlar. Şiddet uygulayan kendini bilmezler de cabası... 3 gün grevdeler... Hakettikleri değeri görebilmeleri dileğimiz. Bu zor günlerde yanlarında olmalıyız. 

Zamansız... 
Yeni Türkü'nün Zamansız albümünden daha önce bahsetmiştim. 22 şarkı tamamı yayınlandı. Ancak çok sevdiğim iki şarkı, Telli Telli ve Maskeli Balo yok. Bu iki eseri kim söyleyecek diye merak ediyordum. Albüm çok güzel olmuş. Orijinallerinin yeri ayrı tabii ki ama bu versiyonlarına da şans verin. 

Lolipop... 
Gülşen'de yeni şarkısını çıkardı güzel bir şarkı ama daha çok kıyafeti konuşuluyor. Biz onu pijamalı haliyle de sevmiştik. Görsellik güzel de şarkının önüne geçmemeli onu seyretmekten şarkıyı dinleyemedik... Baharda açılan çiçekler gibi açılmış dur bakalım daha abartacak mı? 

Porselen Kalbim... 
Sena Şener'de yeni teklisini sundu... Sizi içine alan bir şarkı... Şener, sessiz ve derinden zirveye tırmanıyor. Geçen gün bir de ödül aldı. En iyi dizi müziği 'Saklı' şarkısı ile... Porselen Kalbim'i dinleyin seveceksiniz. "Kalbim kristal kül tablası gibi" diyen Ustam Karabel'e gitsin... 

Bahar coşkusu... 
Bahar geldi. Havalar hala ısınmasa da içimiz kıpır kıpır... Radyolarda da bahar şarkıları çalınmaya başlandı. Radyo Ege’de Yeni Türkü Zamansız albümünden, Mert Fırat söylüyor. Bahar Şarkısı... 

Yağmurlu günlerde seviş benimle
Kuşlar çinko damı gagalarken
Teninin kokusunu değiştiren yağmurlardan
Sıcak öğle sonlarında seviş benimle
Buharlar tüterken tenimden
Yanan toprağın buğusu soluğumken
Bahar günleri dere boylarında seviş benimle
Kestane saçlarında kelebekler asılıyken
Yaz geceleri kurumuş dere yataklarında
Sıcak kumlar yatağımız, söğütler çatımız, duvarımızken
Ne olursa olsun sabah önü seviş benimle
Dinlenmişliğin gücü bedeninde
İlk kez görür gibi algılaman için
Her sabah öylece bırakayım seni dünyaya

Bitimsiz dostluklara... Daima gülümseyin.