Siyasettin babadan oğula geçmesine pek alışık bir toplumuz. Bu alışkanlığı kıran çok az aileler vardır. Kendime çok benzettigim bir dostumla buluştuk bu gün. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır hesabına.
Uzun zamandır planladığımız ancak hayata geciremedigimiz bulusamamiz gerçekleşti.
Annesini çok daha eskiden tanırım. Ben çok gençken sivil toplum örgütlerinde beraber çalıştık. Babası ise CHP 'den tanıdığım çok naif ve değerli bir büyüğümdü. Bir yıl önce babalar gününde kaybettik Hilmi Değirmenci'yi. CHP İl binası önünde ki törende, kızı aldı mikrofonu, o konuştukça ben ağladım.
Yaşıtım Aslı Değirmenci' den bahsediyorum. CHP Konak ilçe yöneticisi.
Konak gibi metropol bir ilçede siyaset yapmak her babayiğidin harcı değildir. Babasının siyasi nezaketi ve etik değerleri Aslı'da vücut bulmuş.
Annesinin fiziksel özelliği ile annesinin kopyası. Hatice hanım benimle her konuştuğunda Aslı ile konuşur gibi konuşur. Biz Aslı ile hiç yan yana gelmeyen iki ayrı evlat gibiyiz aslında.

Aynı zaman dilimlerinde birbirine benzeyen hayat hikayelerimiz ile kadınca hayat mücadelesi vermişiz. Aynı zamanda başı dik ve özgür ruhlu. Ve siyasetten kopmayan.
Benim eğer bir ruh ikizim varsa oda hiç abartısız Aslı diyebilirim.
Uzun uzun Konak siyaseti konuştuk, özel hayatlarımızı, gördüm ki, kararlı, aklı başında, bir is kadını var. Hayati hep bir yerinden yakalayan mücadeleci. Kardeşi Melih ile açtığı ajansda soluksuz çalışırken bir yandan da susmak bilmeyen telefonları ile halkın sorunlarına anında çözüm bulmaya çalışıyor.
Parti terbiyesi ve kültürü kimseyi yarı yolda bırakmamasını öğütlemis ona.
Geçtiğimiz Ocak ayında, Konak Belediye başkanı Abdül Batur bir vefa örneği göstererek, İzmir siyasetinin unutulmaz ismi Hilmi Değirmenci’nin adını, Konak Belediyesi’nin Güzelyalı’da faaliyet gösteren, emek ve üretimin hiç durmadığı semt merkezinde yaşatma kararı aldı.
Bu karar aile bireylerinin acı dolu günlerine bir nebze mutluluk kattı.


45 yaşında siyasetin merdivenlerinde mücadele veren Aslı Değirmenci, babasından aldığı siyasi genetik ve annesinin sanatsal yetenekleri sayesinde  inanıyorum ki İzmir siyasetinde ve hatta Türkiye siyasetinde bir gün çok etkili bir isim olacak.
Babadan oğula geçen siyaset döneminin bitmesi, artık siyasetin babadan kıza, anneden kıza geçme dönemi geldide geçiyor. Ruhun şad olsun Hilmi Değirmenci ne güzel miras bıraktın CHP'ye...