Her Anneler Gününde annemin sağ olduğuna şükredip, mutlu oluyorsam Babalar Gününde de babamın eksikliğini hissedip hüzünlenirim... Zamanın bir saniyesi bile, boşa geçirilmeyecek kadar önemli… Büyüklerimizin kıymetini bilmeliyiz.

  “Babanızı kaybettiğinizde büyüyorsunuz”

Evde size doğru yolu gösterecek, hatalarınızda uyaran, başarılarınızda takdir eden, akşam geliş yolunu gözlediğiniz kişi kalmıyor. Büyüyorsunuz!  Sırtınızı dayadığınız çınar ağacınız yok artık. Her istediğinizi alan, yarınınızın güvencesi kalmıyor. İster istemez büyüyorsunuz!  Savaşın ortasında komutansız kalıyorsunuz.  Artık soru soracağınız rehberiniz kalmıyor.  Eğer babanız yaşıyorsa, kaç yaşında olursanız olun hala çocuk kalıyorsunuz.

Erken yaşta büyüdüm…

Ben çok erken yaşta büyüdüm. Her babalar günü, yaşadığım her dakika olduğu gibi, babamı yüreğimde hissediyorum.  Bildiğiniz gibi babalar günü, annelerin yokluğunda kendisiyle birlikte beş kardeşine tek başına bakarak, hem babalık hem de annelik yapan bir babanın kızının fikri olarak doğmuştur. 

Günümüzde hediye alıp verme şekline dönen bir gün haline gelen bu özel günde, onlarla geçirilecek saniyeler her şeyden değerlidir. Babasını erken yaşta kaybeden biri olarak birkaç dakika babamla zaman geçirebilmek için birçok şeyi feda edebilirdim.

Babam hayatın zorluklarından bahseder, başarının çok çalışarak elde edileceğini söylerdi.  Hayatın zorlukları nedeniyle çocuk yaşta çalışma hayatına başlamış, eğitimini yarıda bırakmış. Çocuklarının eğitimine çok önem vermişti. Ben ve kardeşlerim eğitimimizi tamamladık, iş hayatında da ondan öğrendiğimiz prensipler ile başarıya yelken açtık. Onun istediği gibi vatanına sevdalı ve yararlı olmaya çalışıyoruz. Gelecek nesillere bilgimizi aktarma çabasıyla ve hayaliyle babamın adını yaşatmaya söz verdik.

Ece Su’ya hoş geldin diyeceğiz.

Bu ay benim için çok önemli… Bugünlerde kalbim bir başka atıyor. Gözümdeki parlaklığı beni tanıyanlar çok çabuk fark ediyor. Birkaç gün sonra kızımız dünyaya geliyor. Eşim Cansu ve bebeğimin sağlığı çok iyi… Tüm aile Minik Prensesimiz Ece Su’yu bekliyor. Ona sağlıkla kavuşup, koklayacağımız günü iple çekiyoruz.

Babalar Günü kutlu olsun.

Babama ve kaybettiğimiz babalara Allah’tan rahmet diliyorum. Babamın, tüm babaların ve baba adaylarının gününü kutluyorum.  Bugünü babanızın yanında geçirin… Hediye önemli değil sizin yüzünüzde göreceği bir tebessüm onun için her şeyden daha önemli unutmayın…