10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü... Çalışan, çalışsa da çalışamayıp oto kontrol çengeline takılan, çalıştırılmayan, çalışamayan tüm gazetecilerin günü kutlu olsun. Biz çok şükür özgürce yazabildiğimiz bir kurumda çalışıyoruz. Etik değerlerden vazgeçmeden dürüstçe haberi vereceğiz. Genç kalemlere alan açıp, doğru gazeteciliği öğrenecekleri bir okul olmaya devam edeceğiz. Habere son mühürü vuracağız. 
*

Baharat soslu haber... 
Hadi kısa kısa baharat tadında bir haber turu yapalım. 2021 yılının ilk haftası oldukça hareketli geçti. Korona ile mücadele devam ediyor. Aşı çok yakında başlayacak. 15 Şubat sonrası yasaklar bitip, kontrollü sosyal yaşam başlayacak gibi, ABD Başkanı resmen Biden oldu. 20 Ocak'ta görevi devralacak. Trump taraftarları kalkışma yapmaya kalktı. Meclise saldırıldı. Maalesef kadına şiddet devam ediyor. Kadın, kocasının işkencesinden kurtulmak için onu, avcı tüfeğiyle vurmak zorunda kaldı. Kadın ya da erkek şiddetin her türlüsüne karşıyız... Hes kodu ile İzmirim kartınızı buluşturmadınız m? O halde durun yeni bir ikon açıp, hes.eshot.gov.tr adresine girin ben bekliyorum sizi. PAZARTESİ yolda kalmanızı istemem. 
*

Menemen'de bu kez... 
Menemen'de sular durulmuyor. Deniz Karabulut ile Aydın Pehlivan arasında başkanvekiliği için yarış devam ediyor. Geçen hafta Millet İttifakı Pazartesi meclise katılmayarak, Perşembe önerge verip, gündemden düşürerek kura çekilmesini öteledi. İzmir Valisi Koşger, Salı günü saat 14.00'da meclis olağanüstü toplanarak vali yardımcısı gözetiminde başkanın belirleneceğini söyledi. Du bakalım n'olcek...
*

Hayat kısa, kuşlar ötüyor... 
Yaşam acı, tatlı, ekşi tatlar barındırıyor. Bazı insanlar, kanadı kırık zümrüdüanka kuşu gibi dolaşıyor, bir gün küllerinden yeniden doğacakları günü bekliyor. Bazılarıysa doğuştan şanslı, aileden gelen para ile havasını atıyor ama yalnızlık çekiyor, çevresinde gerçek dostu yok. Hangi tarafta olursak olalım  hayatımızın dönüm noktalarını görüp, alternatifleri değerlendirebilirsek çok  daha kolay hedefe ulaşabiliriz. Mutluluğun anahtarı içimizde saklı.
Dün, pandemi nedeniyle vizyona giremeyen ve tüm hakları Netflix'e verilen "Azizler" filmini bu düşüncelerle seyrettim. Taylan Biraderlerin yönettiği, Berkun Oya'nın senoryosunu yazdığı filmin kadrosu muhteşem, her karede bir yıldız karşınıza çıkıyor. Bir çırpıda sayalım: Engin Günaydın, Haluk Bilginer, Binnur Kaya, İrem Sak, Öner Erkan, Fatih Artman, İlker Aksum, Halit Ergenç, Bergüzel Korel, Okan Yalabık, Gülçin Santırcıoğlu, Hülya Duyar, ve çocuk yıldızlar Göktuğ Yıldırım, Helin Kandemir..
Hayat kısa kimseyi kırmadan keyif alarak yaşamak lazım. Ayak oyunlarına, arkadan iş çevirmeye gerek yok. Gün olur devran döner ve yaptığınız dalavere size dönebilir... Unutmayın iyiler daima kazanır. 
*

Bir damla suya muhtaç... 
Günde yedi bardak su iç... Her gün bir kaç kez en az 20 sn ellerinizi yıka... İki kere, en az 120 sn dişlerini fırçala... Gün aşırı duş al... Çamaşır, bulaşık yıka... Bütün bunları yap ama kuraklık kapıda... Boşa akan musluğu kapat. Bugün yazdan kalma bir gün yağmur çiseliyor ancak yeterli değil... Tasarruf yapmak lazım bir damla suya muhtaç olabileceğimiz günler çok uzak değil. Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz olayları yaşamaya başladık. Belki deniz suyu arıtma tesisi kurularak deniz suyundan da faydalanılabilir. 
*

Halef selef.... 
Seda Sayan yeniden Kanal D ekranlarında. Hafta içi her gün "Gelinim Mutfakta" programını sunuyor üstelik daha önce Yemekteyiz'de olduğu gibi Onur Büyüktopçu'dan bayrağı devralarak... Başarılar Seda bacım... 
*

Kader Utansın... 
Taverna müziğinin prensi Arif Susam Best of albüm çıkardı. Üşenmedi, yaklaşık iki bin kişi için, onları dansa davet ettiği özel anonslar üretti.. Videolarını gönderdi. Sosyal medyada görmüşsünüzdür. Bir videoda radyomuza, Genel Yayın Yönetmenimiz Eylem Aslan'a geldi... 80'ler ve 90'lar taverna müziği ile anılır. Ferdi Özbeğen, Nejat Alp, Metin Kaya, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam Emirgan'ın köşelerini kapmışlardı. Susam'ın meskeni Köşem Restauranttı. Piyanonun başında, salonu dolduran yüzlerce kişiyi eğlendirir, teker teker isimleriyle piste davet ederdi, kasetleri yok satardı. Arabalarda "Kader utansın seni bana çok gören eller utansın" şarkısı son ses çalardı. İşte şimdi en sevilen şarkılarını bir araya getirdi. Bakalım aynı keyifle dinlenecek m? Yüreğine sağlık Arif Ağabey... "Sıktı mı canını sıktı mı kov gitsin unutursun" hadi eller havaya... 
*

"Hayat kısa, kuşlar uçuyor."
Cemal Süreya... Aşkı en güzel anlatan, benim de çok sevdiğim büyük usta, bundan 31 yıl önce aramızdan ayrıldı. Öleceğini hissetmiş olmalı ki son şiirinde şöyle der:
"Ölüyorum tanrım, bu da oldu işte
Her ölüm erken ölümdür biliyorum.
Ama aldığın bu hayat fena değildir
Üstü kalsın..."
Geriye bir çok eser bıraktı. Sosyal medyada onun şiirleri sık sık karşımıza çıkmakta. Şiirlerinden alıntılar bir çok mekanın sloganı, özellikle kahvaltı salonlarında "Kahvaltının mutlulukla alakası olmalı" ya da " Hayat kısa, kuşlar uçuyor." dizesini görmek mümkün.
Acılarla dolu bir hayat, hasret, kıskançlık, kavuşamama, uzaktan sevmek, yalnızlık, aşk, ayrılık... Yaşadığı hayatı süzgeçten geçirip bize unutulmaz şiirler bıraktı. Laf aramızda bende ekmeğini çok yedim. Sevdiğim kadının gözlerinde kaybolarak onun şiirlerini okudum hep... 
"Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git!
Gözlerin durur mu onlarda gidiyor. Gitsinler.
Oysa ben gözlerinsiz edemem bilirsin.
Oysa Allah bilir bugün iyi uyanmıştık
Sevgiyeydi ilk açılışı gözlerimizin sırf onaydı..."
Meraklısı için Hüseyin Cengiz'in "Yalnızlığın Başkenti" kitabını öneririm. Cemal Süreya'nın renkli yaşam öyküsünden çok etkileneceksiniz.
"Seni bir kere öpeyim desem ikinin hatırı kalıyordu
İki kere öpsem üçün boynu bükük..."
Bu satırları yazarken Radyo Ege'de Sezen Aksu "Öptüm" şarkısını söylüyor. Cemal Süreya'nın "Sayım" şiirini yazımından 25 yıl sonra bestelemiş. İşte o aşk dolu sözler...
"Ay ışığında oturuyorduk
Bileğinden öptüm seni
Sonra ayakta öptüm
Dudağından öptüm seni..."
*

Bizden... 
Bu hafta haber nerede biz oradaydık. Menemen olayı, Bakan Soylu özel röportajı, 2021 astroloji haritası, Şehit Fethi Sekin anma töreni, AK Parti suç duyurusu, Kemalpaşalı iş insanı Ali Aydın'ın bize verdiği röportaj sonrası tapu memuru tarafından tehdit edilişi haberi... Son Mühür'ün ışıklısı penceresinden size yansıdı. Bunlar test yayınlarımız daha yapacağımız çok şey var. 

Son Mühür Gazetesi 1 yaşına girdi. 31 Ocak'ta özel sayımızı çıkaracağız. Belki doğum günümüzü kutlamak istersiniz... Rezervasyon için geç kalmayın... 

Haftaya görüşebilmek üzere, daima gülümseyin...