Tayland’ın kuzeydoğusunda Nong Bua Lam Phu eyaletinde bir kişi kreşi basarak, rastgele ateş açtı.

Silahlı saldırı sonucu çoğu çocuk en az 34 kişinin hayatını kaybettiği aktarılırken, onlarca yaralı olduğu bilgisi paylaşıldı. Hayatını kaybedenlerden 24’ünün çocuk olduğu açıklandı. Tayland polisi, ‘Saldırıda hayatını kaybedenler arasında 2 yaşında çocuklar vardı.” dedi. Birçok öğretmenin de olay nedeniyle hayatını kaybettiği aktarıldı.

Polis Sözcü Yardımcısı Archon Kraitong, “En az 34 kişi hayatını kaybetti, ancak birçok yaralı var sayının artmasından endişe ediyoruz.” dedi. Zanlının 34 yaşındaki Panya Khamrap olduğu ve geçtiğimiz yıl görevden alınan bir polis memuru olduğu duyuruldu. Tayland basınında kişinin kimliği ve fotoğrafı paylaşıldı.

Bir polis sözcüsü Tayland basınına yaptığı açıklamada, saldırının failinin uyuşturucu soruşturması altında olduğunu ve aynı gün mahkemesinin olduğunu söyledi.

Yerel medyada yer alan haberlerde saldırgan için bir uyarı ilanı yayınlanırken, “En son Bangkok’da 6499 plakalı beyaz bir araçta görüldü. Silahlı ve çok tehlikeli olduğu düşünülüyor” denildi. Vatandaşlardan gerekli durumlarda ihbar etmeleri istendi.

Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, zanlı, silahlı saldırı sırasında eşini ve çocuğunu da öldürdü. Daha sonra ise aynı silahla intihar ettiği açıklandı.

Editör: TE Bilişim