Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili sanıklar Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı’nın yargılandığı davanın altıncı duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ek iddianamede Cemal Metin Avcı’nın bazı yakınlarının, suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirilerek ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edildi. Bugün yapılacak altıncı duruşmada bu dosyanın dava dosyası ile birleştirilmesi bekleniyor.

Ayrıca Gültekin’in telefonunun şifresinin kırılması için ABD’de bulunan üreticiye yazılan müzekkerenin sonucu da bekleniyor.

“Suça iştirak eden tüm kişilerin ceza almasını istiyoruz”

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan öldürülen Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, başından beri sürecin içinde başka faillerin de olduğunu ifade etti. Bütün hukuki yollara başvurduklarını belirten Gültekin, ek iddianameyle yargılamanın da önemli ölçüde genişlediğini, bundan sonra da hukuki surecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

Dosyanın bugün birleşeceğini umut ettiklerini dile getiren Gültekin, “Sanığın yakınları için hazırlanan ek iddianamenin bugün dava dosyası ile birleştirilmesini bekliyoruz. Suça iştirak eden tüm kişilerin ceza almasını istiyoruz.” dedi.

“Bana katil diyorlar”

Cemal Metin Avcı’nın ifadesi, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle cezaevinden SEGBİS ile alınmaya başlandı. Adliye dışında sloganlarla adalet talep eden kadınların sesinden rahatsız olan Avcı, kendisine katil dedikleri gerekçesiyle pencerenin kapatılmasını istedi.

Editör: TE Bilişim