Sel, 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesinde büyük bir yıkıma yol açtı. Evlerin ve araçların sürüklendiği selde kaybolanlara ulaşmak için geniş çaplı çalışmalar yürütülüyor. Mahsur kalan vatandaşlar tahliye ediliyor.

Karadeniz’de 11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketinde taşkınların en çok etkilediği merkezlerden Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yürek burkan manzaralar ortaya çıktı. Bozkurt, Azdavay, Pınarbaşı, Küre, İnebolu, Cide ve Abana ilçelerinde  yollar çöktü, köprüler yıkıldı, yüzlerce araç selde sürüklendi.

Sel, 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesinde büyük bir yıkıma yol açtı. İlçe merkezinden geçen Ezine Çayı’nın taşmasıyla su seviyesi bazı bölgelerde 4 metreye kadar yükseldi. Birçok vatandaş binalarda mahsur kaldı. Ezine Çayı kenarında bulunan 8 katlı Ölçer Apartmanı çöktü. Yanında bulunan iki binada da büyük hasar oluştu.

Tahliyeler sürüyor

İlçe girişindeki akaryakıt istasyonunda afet koordinasyon merkezi kuruldu. Oturdukları binalarda mahsur kalanlar arama-kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla tahliye edildi. Havadan helikopterler, karadan botlar ve iş makineleriyle yürütülen çalışmalarla çok sayıda vatandaş tahliye edilerek hastanelere kaldırıldı.

250- 300 ceset iddiası

250- 300 ceset iddiası

Kastamonu Valiliği tarafından sel felaketinin yaşandığı bölgede, "250-300 ceset çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği" yönünde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirildi.

Can kaybı 44’e yükseldi

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 36, Sinop’ta 7 ve Bartın’da 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Bartın’da yürütülen arama kurtarma çalışmaları neticesinde kaybolan 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır." denildi.

Editör: TE Bilişim