Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 14.30'da başlayan ve 2 saat 30 dakika süren toplantı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ''Eser ve hizmet üretmeye devam ediyoruz. 'İlk Evim İlk İş Yerim' sosyal konut kampanyasında ilk temeli 25 Ekim'de atıyoruz. Sosyal konuta başvuru sayısı 5 milyona dayandı. Eser ve hizmette yarışamayanların iftira üzerine kurdukları hezeyanlarıyla kampanyamızı karalamaya çalışmalarını üzüntüyle takip ediyoruz. 20 yıldır eser ve hizmette yarışacağımız bir muhalefetin özlemini çektik. Uzun bir süre daha aynı arayışı sürdüreceğiz.'' dedi. 

KYK BESLENME YARDIMI ARTTI

KYK yurtlarında kalan öğrencilerimize beslenme yardımını 25 liradan 60 liraya çıkarıyoruz. Üniversite öğrencilerimize doyurucu bir yemek sunmak için uğraşıyoruz.

Rusya-Ukrayna savaşında her iki tarafla diyaloğu sürdürerek pek çok diplomatik başarıya imza attık.  

EGE ADALARINA ASKERİ SEVKİYAT

Hep söylediğim gibi Yunanistan ne siyasi ne askeri ne de ekonomik olarak bizim dengemizde değildir, olamaz da. Yunan siyasetçileri kızdırarak üzerimize salanların 'Büyük Türkiye' projesini engelllemeye çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Atina yönetimi kışkırtmalardan vazgeçmelidir. Türk askerinin süngüsünün önünden kaçtıkları günü zafer günü olarak kutlayanlar henüz bunların hesabını vermediler. 

Yunanistan'ın dört bir yanına yapılan işgal görünümlü yabancı askeri yığınaklar asıl bizi değil, Yunan halkını rahatsız etmektedir.

MUHALAFETE TEPKİ

Osmangazi Köprüsü'nü günde 51 bin araç kullanıyor. Köprünün ve otoyolun araç garantisi oranı yüzde 116'ya çıkmış durumda. Rahmetli Menderes de Vatan Caddesi'ni açtığında 'ne yapacaksın uçak mı indireceksin' diyorlardı. Bakın ne oldu şimdi. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. 

O kadar büyükşehir belediyesi kazandınız, ne yaptınız bunları söyleyin. Bir yol yaptığınız yok. Öyle İstanbul'da bir musluk çevirmekle hizmet sağlamış olmuyorsunuz. Gelirken suya indirim demiştiniz, şimdi suya zam üzerine zam yapıyorsunuz. 

Editör: TE Bilişim