İzmir basını simge bir değerini kaybetti. Uzun süredir kanser tedavisi gören Gazeteci Hamdi Türkmen hayatını kaybetti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden cenaze töreni için açıklama yapıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyet'nin kıdemli üyelerinden, basınımızın sevilen, sayılan duayen ismi Hamdi Türkmen vefat etmiştir. Cenezesi 8 Ağustos Pazartesi günü kaldırılacaktır. İlk tören İGC Basın Merkezi'nde olacaktır.

Cenaze programı aşağıdaki gibidir.
11.00 İGC Basın Merkezi Tarihi Havagazı Fabrikası Yerleşkesi 
12.00 Göztepe Spor Kulübü Kulüp Binası Önü 
13.22 Öğle namazı Karataş Hamidiye Camii
Başsağlığı dileriz.

Merhum Hamdi Türkmen Karabağlar Paşa Köprüsü mezarlığına defnedilecektir.

Hamdi Türkmen kimdir?
Aslen Adanalı’dır. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1970 yılında Akşam (gazete)’ın İzmir bürosunda başladı. Ege Ekonomi ve Yeni Asır’da çalıştı. Spor, polis, ekonomi, şehir ve belediye muhabiri olarak çalıştı. 1984 yılında Yeni Asır’da Haber Müdürü oldu. Günaydın (gazete) İzmir bürosunda Yazı müdürlüğü, köşe yazarlığı yaptı. Yeniden Yeni Asır’a geçti. Köşe Yazarlığı ile genel müdürlük görevini üstlendi. Bir süre YeniGün Gazetesi’ni çıkardı. Milliyet Gazetesi’nde Milliyet Ege ekinde köşe yazıları yazmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim